Ύποπτο πλοίο για λαθρεμπορία τσιγάρων στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)


Ερευνάται πιθανότητα λαθρεμπορίας τσιγάρων σε πλοίο με μηχανική βλάβη έξω από το Πεταλίδι

Μηχανική βλάβη παρουσίασε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης το φορτηγό πλοίο «YONG GI», σημαίας Σιέρρα Λεόνε, στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμενικού καταφυγίου Πεταλιδίου.
Ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, που είχε αγκυροβολήσει στη συγκεκριμένη περιοχή, ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο ότι λόγω καιρικών συνθηκών παρουσιάστηκε βλάβη στο πηδάλιο και γίνονταν προσπάθειες αποκατάστασης από το πλήρωμα.
Το σκάφος είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου, με έξι αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε αυτό, κενό φορτίου και ανέμενε διαταγές.
Από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Το πλοίο αφού χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο προς πλεύση ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας και συνελήφθει ο πλοίαρχός του με την κατηγορία της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο και θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο. Το πλοίο ερευνάται αν έχει εμπλακεί σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως “τσιγαράδικο” αν και βρέθηκε κενό φορτίου.
Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί σήμερα ο κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Παν. Μποτίνης.
Χ.Χ.