Ο Δ. Οικονομάκος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας

Ο Δ. Οικονομάκος υποψήφιος  δήμαρχος Καλαμάτας

Ο Π. Κουφαλάκος στη Δ. Μάνη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Τα νομικά κενά του «Καλλικράτη» υποχρέωσαν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να προχωρήσουν σε αλλαγή του επικεφαλής στο Δήμο Καλαμάτας.
Έτσι, όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Δημήτρης Οικονομάκος, 33 χρόνων, θα είναι τελικά ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη θέση του Παναγιώτη Κουφαλάκου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
Στο Δήμο Οιχαλίας, όπως ανακοινώθηκε, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο 28χρονος Κώστας Ρεϊντζόπουλος.
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στο Δήμο Καλαμάτας, επειδή είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ, δηλαδή νομικού προσώπου που εποπτεύεται από το Δήμο. Αυτό το ασυμβίβαστο δεν ίσχυε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ισχύει σε αυτές του προσεχούς Μαΐου.
Έτσι, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω αργοπορία στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, σε περίπτωση που άλλαζε και πάλι ο νόμος, το ΚΚΕ και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποφάσισαν να προχωρήσουν στην παραπάνω αλλαγή. Άλλωστε, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κατάγεται από τη Μάνη και έτσι αποφασίστηκε να είναι εκεί υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επικεφαλής της οποίας μέχρι σήμερα είναι ο Κώστας Λαμπρινέας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, είναι στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, νέος σε ηλικία, με δράση στα εργατικά ζητήματα και μεγάλο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.
Να σημειώσουμε ότι με τις χθεσινές ανακοινώσεις έκλεισε ο κύκλος των υποψήφιων επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Μεσσηνία και αρχίζει η μάχη για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων.
Έγκαιρα είχαν ανακοινωθεί ότι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι στην Τριφυλία ο Σαράντος Κουκούμης, στη Μεσσήνη ο Κώστας Αποστολόπουλος και στον Πύλου-Νέστορoς η Σοφία Αποστολοπούλου.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη