Από τα σχολεία ξεκινά η παράσταση κουκλοθέατρου του έργου «Δον Κιχώτης»


Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για την παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι παραστάσεις αρχίζουν να δίνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από τις 26 Φεβρουαρίου στο χώρο του συλλόγου, Ευριπίδου 2. Η διασκευή του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Όλγας Αλεξανδροπούλου, η μουσική της Κατερίνας Πετρουλάκη, η επιμέλεια των σκηνικών και οι κουκλοκατασκευές της Λέττας Πετρουλάκη. Στη γλυπτική προσώπου βοήθησαν οι: Βίκυ Λαμπρινοπούλου, Λέττα Πετρουλάκη, Τζένη Μητσούλα & Κατερίνα Γκόνου.                                                                      
Η παράσταση συνδυάζει θεατρικές κούκλες με άκρα και θέατρο σκιών, για να ζωντανέψει τις περιπέτειες του ήρωα του έργου, Δον Κιχώτη, ο οποίος επηρεασμένος από τα ιπποτικά βιβλία που διαβάζει, ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι μαζί με το φίλο του Σάτσο Πάντσο για να κυνηγήσουν γίγαντες και δράκους και να προστατέψουν όλους όσους έχουν ανάγκη. Έτσι εμπλέκεται σε μάχες , μονομαχίες, επιθέσεις, αλλά και πολλές ταλαιπωρίες. Οι φίλοι του που τον αγαπούν και πιστεύουν στην ευαισθησία και τον ανθρωπισμό του, σκαρφίζονται δίφορα κόλπα και μεταμορφώνονται σε άγνωστους ιππότες για να τον επαναφέρουν στο σπίτι του και το χωριό του. Αυτός όμως πάντα πιστεύει ότι «το να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο δεν είναι ούτε τρέλα, ούτε ούτε ουτοπία, αλλά δικαιοσύνη». Έτσι  επιστρέφει γεμάτος εμπειρίες και πιο σοφός στο σπίτι του παρέα με τους φίλους του και τα βιβλία του.
Τις κούκλες ζωντανεύουν οι κουκλοπαίκτες Φανή Αλεξανδρίδη, Σταυρούλα Γκόνου, Μίνα Μουρίκη, Ευτυχία Νικολάου και Λέττα Πετρουλάκη. Στο ήχο και τα φώτα είναι οι Πόπη Μαυρέα και Ντίνα Τσαπάκη.
Για κλείσιμο παραστάσεων μπορούν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 27210 21653, 82864, 6977437279, 6971540945. Εισιτήριο 4 ευρώ. Η διάρκεια της παράστασης είναι 45 λεπτά.