Επιστροφή των υπηρεσιών στο Διοικητήριο θέλει ο Π. Τατούλης


Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Μεσσηνίας

Της Βίκυς Βετουλάκη
Ίσως και εντός της εβδομάδας να γίνουν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις σε υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας με αλλαγές στο προσωπικό και στη διοίκηση, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Με αφορμή το περιστατικό με την 57χρονη υπάλληλο του Τμήματος Προμηθειών, η οποία χειριζόταν το σύνολο των διαγωνισμών και των προμηθειών στη Μεσσηνία, την αποκάλυψη ότι είχε προσληφθεί με πλαστό απολυτήριο Λυκείου και τις έρευνες για πιθανή παράνομη εξαργύρωση εγγυητικών επιστολών από έργα, η Περιφέρεια θέλει να εξασφαλίσει πως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός.

Ξεκινούν οι αλλαγές
Ο κ. Τατούλης, έχει δώσει εντολή η αναδιάρθρωση να επεκταθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, ενώ η αρχή γίνεται από τη Μεσσηνία. Την προηγούμενη Τρίτη, αργά το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό την προεδρεία του κ. Τατούλη και με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαχών και περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας και όλων των Διευθυντών και των Τμηματαρχών των υπηρεσιών. Ο περιφερειάρχης ζήτησε ενημέρωση για προβλήματα που τυχόν υπάρχουν στις υπηρεσίες. Η πλειοψηφία των υπηρεσιακών εστίασαν στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σε προβλήματα γραφειοκρατίας με τη συνεχόμενη αλλαγή νομοθεσίας και τη μη ξεκάθαρη άποψη εγκυκλίων που τους στέλνονται από τα Υπουργεία.
Ο κ. Τατούλης, τους ενημέρωσε ότι προχωράει άμεσα η αναδιάρθρωση υπηρεσιών, εστιάζοντας σε νευραλγικά τμήματα που σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση του πολίτη. Φυσικά, έγινε ειδική αναφορά στο Τμήμα Προμηθειών και επισήμανε ότι θα υπάρξει μέριμνα για να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο και να γίνει μια νέα αρχή με απόλυτα καθαρούς κανόνες και κατευθύνσεις.
Πάντως, τους καθησύχασε πως δεν πρόκειται να υποβαθμισθεί ή να αδικηθεί κανείς και στόχος είναι μόνο η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Νέοι άνθρωποι
Της διευρυμένης σύσκεψης ακολούθησε κλειστή σύσκεψη του κ. Τατούλη με τους αντιπεριφερειάρχες και τους συμβούλους για το πώς και που θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, με αιχμή του δόρατος νέους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Όπως τονίσθηκε, σύντομα ολοκληρώνεται το έργο της «Ψηφιακής περιφέρειας» και θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.
Ιδιαίτερα δε τονίσθηκε, πως πρέπει να αλλάζουν «πόστα» οι υπάλληλοι και να μην χειρίζονται για πολλά χρόνια και κατ’ αποκλειστικότητα το ίδιο αντικείμενο.
Τέλος, ο κ. Τατούλης, εξέφρασε και την επιθυμία του να επιστρέψουν στο διοικητήριο υπηρεσίες της Περιφέρειας που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια, όπως η Διεύθυνση Συγκοινωνιών.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θεωρεί αδιανόητο να μην είναι μαζί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας».