Εποικοδομητική σύσκεψη Κατσίβελα με την Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας


Πολύωρη και εποικοδομητική ήταν η κοινή σύσκεψη που συγκάλεσε και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας με το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα. Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Stanley”, συμμετείχαν το προεδρείο της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι από 22 τοπικούς Συλλόγους της Τριφυλίας και έγινε ενημέρωση και συζήτηση για μια σειρά από ζητήματα, θέματα και προβλήματα της περιοχής συνολικά και κάθε Τοπικής Κοινότητας ξεχωριστά, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα και αιτήματα προς τον κ. Κατσίβελα. Από την Ομοσπονδία, μετά τη συζήτηση, σημείωναν ότι αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος για θέματα που αφορούν στην Τριφυλία, με το δήμαρχο να απαντάει ικανοποιητικά σε κάθε ερώτηση και τους Συλλόγους να φαίνονται πρόθυμοι να σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη της περιοχής, με ενότητα δυνάμεων, σύμπνοια και στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις!
Μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, Πάνος Λούτος, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Η σύσκεψη με το δήμαρχο πήγε πολύ καλά. Είχαμε εποικοδομητική συζήτηση που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες. Από όλους τους Συλλόγους και Συνδέσμους, οι εκπρόσωποί τους, έθεσαν πολλά ζητήματα και προβλήματα στο δήμαρχο. Κυριάρχησαν, από κάθε Σύλλογο, τοπικά θέματα, όπως τα τεράστια προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους που είναι μείζονος σημασίας για τις Κοινότητές μας και τους κατοίκους για να πάνε και στα σπίτια αλλά και σε χωράφια που καλλιεργούν. Επίσης, βάλανε το θέμα της συγκοινωνιακής σύνδεσης των Κοινοτήτων με τις πόλεις. Σοβαρό ζήτημα που τέθηκε ήταν και τα σκουπίδια και τι γίνεται, που βρίσκεται το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και γενικότερα της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων τόσο σε πόλεις όσο ιδιαίτερα στις Κοινότητες, που η κατάσταση είναι απελπιστική. Ακόμη τέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες με τη σύνδεση στο internet και εξαιτίας αυτού δεν μπορούν οι αγροτικοί γιατροί να κάνουν συνταγογράφηση και αναγκάζονται ηλικιωμένοι να πηγαίνουν σε πόλεις και να δαπανούν χρόνο και χρήματα για να γράψουν τα φάρμακά τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν, επίσης, τα προβλήματα του επαρχιακού αλλά και του εθνικού δικτύου, όπως του δρόμου Φιλιατρών – Γαργαλιάνων και Φιλιατρών – Μαραθόπολης, που σε πολλά σημεία το οδόστρωμα είναι άκρως επικίνδυνο. Από τους Συλλόγους των Κυπαρισσίων, μεταξύ άλλων, έθεσαν θέματα όπως το Λιμάνι, το Πνευματικό Κέντρο στο παλιό Κτίριο της ΕΤΕ και γιατί δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το Λαογραφικό Μουσείο στο Κτίριο «Κωστή Παλαμά». Σύλλογοι από τη Δ.Ε. Αυλώνος μίλησαν για την αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής με τη Νέδα αλλά και το δάσος και την παραλία Ελαίας, θέτοντας παράλληλα και το θέμα της προωθούμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Οι Σύλλογοι έθεσαν και το ζήτημα της προωθούμενης λειτουργίας Λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία. Ο δήμαρχος έδειξε πως γνωρίζει τα θέματα και τα προβλήματα, μας απάντησε σε όλα τα ζητήματα και ερωτήματα που του θέσαμε και μας ενημέρωσε για τις δράσεις του δήμου και για την καθαριότητα και τους αγροτικούς δρόμους και την πρόσληψη προσωπικού και τον τουριστικό οδηγό που θα εκδώσει και διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σχετικά με έργα».

Του Ηλία Γιαννόπουλου