Η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. πέτυχε την απαγόρευση χρησιμοποίησης των ΚΕΠ από την Ένωση


Θετική ήταν χθες το πρωί η απάντηση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας στην προσωρινή διαταγή που ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα η εταιρία Μεσσηνιακοί Συνεταιρισμοί Ελαιολάδου «ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ» κατά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, για τη μη χρησιμοποίηση των ΚΕΠ για τη διαδικασία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών.
Ο δικηγόρος της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είχε ζητήσει μέχρι την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, η Ένωση να μην παρέχει τις υπηρεσίες αυτές από χώρους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, με το αιτιολογικό της αθέμιτης απόσπασης πελατείας.
 
Νέα ασφαλιστικά μέτρα
Το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της προσωρινής διαταγής αποφασίζοντας να μην χρησιμοποιεί η Ένωση τα ΚΕΠ και άμεσα να απομακρυνθεί από τους χώρους αυτούς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, έχει λάβει απόφαση παραχώρησης των ΚΕΠ, ενώ ο Δήμος Μεσσήνης επρόκειτο να συζητήσει το θέμα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τελικά δεν το έκανε.
Καθώς ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει στην Ένωση κι άλλους δημοτικούς χώρους, όπως το πρώην Δημαρχείο Άριος, χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος, για λογαριασμό της «ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ», κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου, για την απαγόρευση διάθεσης κάθε δημοτικού χώρου.
 
Σε κανένα δημοτικό χώρο
Και με τη νέα αίτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής για όλους τους δημοτικούς χώρους και αυτή πρόκειται να συζητηθεί σήμερα.
Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα για τη χρησιμοποίηση των ΚΕΠ, ως ημερομηνία συζήτησής τους ορίσθηκε η 24η Φεβρουαρίου. Τότε πιθανότατα θα ορισθεί η συνεκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν χθες, για το σύνολο των δημοτικών χώρων.
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα προσβάλλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και θα ζητήσει από το Διοικητικό Πρωτοδικείο την  αναστολή εκτέλεσής της. Θα εξετασθεί δε η πιθανότητα κατάθεσης και τακτικής αγωγής κατά της Ένωσης και των Δήμων.
 
Μιχ. Αντωνόπουλος
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε πως κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ζητήσει να αποσυρθεί η συζήτηση του εν λόγω θέματος. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, το εισηγήθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κατήγγειλε ότι δε μπορεί να χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο τα ΚΕΠ. Επισήμανε δε, ότι παραχώρηση είχε κάνει και πέρυσι ο Δήμος, αλλά χωρίς να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Πιστεύω ότι από αυτό το θέμα, κάποιοι θα έχουν συνέπειες. Ο Δήμος πριν φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορούσε να το εξετάσει με τη νομική του υπηρεσία και να μην προχωρήσει τόσο βιαστικά. Αλλά ο Δήμος Καλαμάτας μας έχει συνηθίσει σε πράξεις που δεν είναι σύννομες και τον εκθέτουν συνεχώς. Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για λεονταρισμούς και επικοινωνιακή πολιτική», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη