Κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της παραλίας της Στούπας!!!


Ντροπή για τον τόπο, και τον τρόπο εγκατάστασής της…..

Πολύ πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε, ότι τα Διοικητικά Συμβούλια (!!!) των Συλλόγων Επαγγελματιών Στούπας και Καταλυματιών, μη κάνοντας ούτε γενικές συνελεύσεις και μη ενημερώνοντας τα μέλη τους, αποφάσισαν την εγκατάσταση αυτής της κεραίας και μάλιστα με τον γνωστό τρόπο παραλλαγής…
Οι λόγοι που επικαλούνται είναι: Πρώτον ότι δεν υπήρχε καλό σήμα, (μεγάλο ψέμα, σε ελάχιστα μόνο μέρη δεν υπήρχε, και κανείς δεν είχε παραπονεθεί) και δεύτερο ότι χρειαζόντουσαν κάποια ελάχιστα χρήματα, για να συμβάλουν στην καθαριότητα της περιοχής… Αυτό είναι ντροπή για όλους μας, γιατί πάντα όταν θέλαμε να κάνουμε κάποιο έργο στη Στούπα, η συνεισφορά των επαγγελματιών και των κατοίκων, ήταν συγκινητική. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως, μιας και ανήκω στους ενεργούς δημότες, και βρίσκομαι στη Στούπα από το ‘80.
Ο κόσμος λοιπόν έχει σοκαριστεί, έχει ανησυχήσει φοβερά, και έχει απογοητευτεί, γιατί μέχρι τώρα, οι εν λόγω Σύλλογοι, ήταν οι μπροστάρηδες ενάντια στην προσπάθεια εγκατάστασης πομπών καρκινογόνου ακτινοβολίας, μέσα στον τόπο μας.
Ήδη έχουμε αρχίσει τις ενέργειες για τη νομική διασαφήνιση αυτής της υπόθεσης, όμως επειδή στο μικρό μας χώρο, και μεταξύ συγχωριανών και συγγενών, δημιουργούνται αρνητικές καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, για αυτό, ζητάμε από τα Δ.Σ. και των δύο συλλόγων, να προχωρήσουν σε διευκρινήσεις και ξεκαθάρισμα αυτής της ενέργειας. Κανείς δεν ήλθε από τα Δ.Σ. στις συγκεντρώσεις που κάναμε, ελπίζουμε δε, οι πληροφορίες που έχουμε, να μην ευσταθούν. Ας μας απαντήσουν ακόμα και μέσω του Τύπου.
Στην πρώτη μας συνάντηση, μέσα σε λίγες ώρες, συγκεντρώσαμε περί τις εκατό υπογραφές και θα ακολουθήσουν εκατοντάδες. Γιατί ο κόσμος είναι υπέρ της απλής και λογικής άποψης, ότι είναι θέμα στο οποίο δικαιούνται να έχουν λόγο ΟΛΟΙ… Και ο καρκίνος δεν κάνει διάκριση στους μεν και στους δε, όμως οι απληροφόρητοι ή ιδιοτελείς, δεν μας ενδιαφέρουν.

Μεταφορέας σημαντικών γεγονότων, από το χώρο της ομορφιάς και της μαγείας της Μάνης.

Βούλα Κυριακέα