Πολυπληθείς θεωρεί η περιφερειακή αρχή υπηρεσίες της Μεσσηνίας


Μέχρι τις 15 Μαρτίου, εκτιμά η Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε επίπεδο Μεσσηνίας η αναδιάρθρωση του στελεχειακού δυναμικού σε όλες τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας.
Ήδη ετοιμάζεται ένα σχέδιο των πρώτων αλλαγών, ενώ καθοριστικό ρόλο για τις αλλαγές θα διαδραματίσουν οι άξονες που τέθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που θέλει να αντιμετωπίσει ο  Περιφερειάρχη, είναι η χρόνια παραμονή υπαλλήλων και προϊσταμένων στα ίδια πόστα, καθώς και η ανακατανομή  προσωπικού, καθώς παρατηρείται υπερπληθυσμός σε ορισμένες υπηρεσίες και παντελής έλλειψη σε άλλες.
Πάντως, πεποίθηση της περιφερειακής αρχής είναι πως στις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι υπάλληλοι συγκριτικά με τις άλλες περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας, αλλά και σε σύγκριση με τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην έδρα της.
Το μεγαλύτερο βάρος έχει αποφασισθεί να δοθεί στα νευραλγικά τμήματα (όπως το Τμήμα Προμηθειών) και στις υπηρεσίες που έχουν συναλλαγή με πολίτες.
Παράλληλα, με την αναδιάρθρωση των  υπηρεσιών, η Περιφέρεια εξετάζει να επιστρέψουν στο διοικητήριο υπηρεσίες της που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια, όπως η Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Αυτό φυσικά, προϋποθέτει να εξασφαλισθούν χώροι εντός του Διοικητηρίου.
Β.Β.