Σπείρα Αλβανών από την Τρίπολη είχε κλέψει αυτοκίνητο και από τη Μεσσηνία


Σε επάγγελμα είχαν αναγάγει τις ληστείες και τις κλοπές 12 Αλβανοί στην Αρκαδία, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και είχαν κλέψει ακόμα και αυτοκίνητο από τον Λογγά του Δήμου Μεσσήνης.
Το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξιχνίασε 2 υποθέσεις ληστειών, 16 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρα, σε σπίτια και οχήματα, καθώς και 11 κλοπές οχημάτων, στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τον Λογγά Μεσσηνίας.
 
Ληστείες και κλοπές
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 12 Αλβανοί, ηλικίας από 24 έως 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Οι δράσεις τους έχει ορισθεί από τον Οκτώβριο του 2012 έως και το Νοέμβριο του 2014.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:
– Στις 24.2.2014 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, μπήκαν σε σπίτι  ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα.
– Στις 25.11.2014, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, αρχικά μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, τα κλειδιά της οικίας τους και μία μοτοσικλέτα, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο σπίτι των ηλικιωμένων, στην Τρίπολη, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά.
– 13 διαρρήξεις-κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια, 9 κλοπές οχημάτων, καθώς και 2 κλοπές σε οχήματα, στην Αρκαδία.
– Μία κλοπή οχήματος στην Ακράτα Αχαΐας.
 
Στη Μεσσηνία
Επίσης η σπείρα των Αλβανών, το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου του 2013 από εξοχική κατοικία στον Λογγά Μεσσηνίας αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο στις 7 Ιουνίου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο 33ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Συνολικά, από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις 35.000 ευρώ.
Η έρευνα των Αστυνομικών Αρχών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και στη Μεσσηνία.