Στις 23 Απριλίου η συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής του Στ. Αναστασόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης


Για τις 23 Απριλίου ορίσθηκε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής που κατέθεσε στις 29 Ιανουαρίου, ο πρώην Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας (Εκλογοδικείο) για τα αποτελέσματα των εκλογών.
Οι δικηγόροι του πρώην Δημάρχου, Κώστας Μαργέλης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έχουν καταθέσει αίτηση αναίρεσης προς το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Κατά τη συζήτηση της προσφυγής, θα παρουσιάσει τις θέσεις του ο εισηγητής εκ μέρους του ΣτΕ και οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περίπου 2 μήνες μετά την συζήτηση της αίτησης αναίρεσης.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αναστασόπουλος, είχε τονίσει πως η απόφαση του Εκλογοδικείου προκάλεσε έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια στη δημοτική του παράταξη, γιατί τόσο η θεώρηση του εκλογικού υλικού, κατά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όσο και η νομική εκτίμησή του, τους παρείχε βάσιμη βεβαιότητα ότι η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν σαφώς υπέρ του δικού του με αρκετά ψηφοδέλτια.
«Αντ΄ αυτού όμως, είχαμε την ανατροπή της αρχικής απόφασης, υπέρ της άλλης πλευράς, η οποία θεωρούμε ότι μας αδικεί κατάφορα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.
Β.Β.