Στο χέρι του κ. Νίκα αν θα γίνει στο «Elite» ή στη Ναυαρίνου…


ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Εμπόδια στην πολυδιάστατη αθλητική γιορτή της Κυριακής, που μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στην περιοχή μας (μεταξύ άλλων, προβάλλοντάς την πανελλαδικώς), έθεσε, δυστυχώς, ένας φορέας που κατ’ εξοχήν έπρεπε να τη στηρίζει. Αναφερόμαστε στο Δήμο Καλαμάτας και για την ακρίβεια, προσωπικά στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος «απαγόρευσε» ουσιαστικά τη διεξαγωγή των μεθαυριανών αγώνων στην οδό Ναυαρίνου (προγραμματίζονταν με εκκίνηση στο Elite, αναστροφή στο Filoxenia, μέχρι το Blue Horizon και τερματισμό στο σημείο της αφετηρίας), προβάλλοντας ως βασική αιτία την ταλαιπωρία του κόσμου για το 3-4ωρο κλείσιμο της παραλιακής οδού -σε περίοδο που δεν υπάρχει τουριστική «αιχμή»;- και ακόμη τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία «εμπορική με πρόσχημα τον αθλητισμό» (η σειρά Street Relays έχει χορηγό και φέρει το όνομα της εταιρείας εμφιαλωμένων Βίκος, ενώ προβλέπεται συμμετοχή 12 ευρώ στις δύο μεγάλες αποστάσεις –για παιδιά και εφήβους είναι δωρεάν-, τα οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό).
Το θέμα απέφυγαν να σχολιάσουν οι διοργανωτές στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, λέγοντας απλώς ότι οι σκυταλοδρομίες δρόμου της Καλαμάτας θα γίνουν κανονικά, αν και στον πιο περιορισμένο, αλλά σε κάθε περίπτωση επαρκή, προαύλιο χώρο του Elite. 
Είναι, όμως, πραγματικά απίστευτο! Ο Δήμος απέναντι σε μια προσπάθεια που στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Ακρίτα Καλαμάτας, η Μητρόπολη Μεσσηνίας, τα τρία μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, οι σύλλογοι καταστημάτων εστίασης Καλαμάτας και ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο κορυφαίος Μεσσήνιος βετεράνος ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος, κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το NOVA και το Σκάι, και πλήθος κόσμου που αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» την Κυριακή, παρά τις αμφιβολίες των τελευταίων εβδομάδων για το αν θα γίνει ή όχι ο αγώνας.
Ο περίβολος του ξενοδοχείου Elite μπορεί να μην ιδανικός όσο η οδός Ναυαρίνου, που θα έδινε την ευκαιρία τα τηλεοπτικά και φωτογραφικά πλάνα της πανέμορφης παραλίας μας και του Μεσσηνιακού Κόλπου, στο γειτνίασμά του με τον Ταΰγετο, να κάνουν το γύρο της Ελλάδας. Είναι σίγουρο, όμως, ότι ακόμα κι εκεί η διοργάνωση θα πετύχει, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να περάσει με τις οικογένειές του ένα ευχάριστο, αθλητικό, κυριακάτικο πρωινό και εκπέμποντας μηνύματα συνεργασίας, συναδέλφωσης και προόδου, που ίσως μόνο η σκυτάλη μπορεί να συμβολίσει τόσο παραστατικά. Συν, φυσικά, το διπλό φιλανθρωπικό σκοπό, την ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ και άπορων οικογενειών που στηρίζονται από τη Μητρόπολη.
Θα είμαστε όλοι εκεί για να δώσουμε τη σκυτάλη και να χειροκροτήσουμε τις αγωνιστικές προσπάθειες μικρών και μεγάλων κι αν, κύριε δήμαρχε, έστω και την τελευταία στιγμή, σκεφτείτε καλύτερα το συμφέρον της πόλης μας και της τοπικής μας κοινωνίας, να έρθετε κι εσείς να δώσετε το σύνθημα της εκκίνησης στην οδό Ναυρίνου…
Χ.Ε.