Εμπρησμός στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)


Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα το Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, στην παραλία του Αϊ – Λαγούδη.
Η φωτιά προκλήθηκε γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα σε σημείο δυτικά του κτηρίου (από την πλευρά της παραλίας). Το ευτύχημα είναι ότι όλως συμπτωματικά εκείνη την ώρα περνούσε από τον παραλιακό δρόμο περιπολικό της Αστυνομίας και έτσι έγινε αντιληπτή η φωτιά, η οποία – εκτιμάται πως – μόλις είχε προκληθεί και ό,τι άρχιζε να επεκτείνεται. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και έσπευσαν για την κατάσβεση, πριν η φωτιά επεκταθεί, πάρει διαστάσεις και γίνει όλος ο χώρος παρανάλωμα του πυρός. Οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά, άμεσα, υπό έλεγχο και έπειτα από λίγη ώρα έγινε πλήρης κατάσβεσή της. Ωστόσο, στις στάχτες παραδόθηκαν καρέκλες, τραπέζια, πάτωμα (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου), καθώς και τμήμα της οροφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες τόσο της Π.Υ. όσο και της Αστυνομίας, υπάρχουν ευρήματα τα οποία, σε πρώιμο στάδιο της έρευνας, συγκλίνουν πως πιθανότατα πρόκειται – ακόμη και – για εμπρηστική ενέργεια. Κι αυτό, διότι στο εσωτερικό του κτηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται πως βρέθηκαν στουπιά, ενώ έξω μικρό πλαστικό μπιτόνι, που εικάζεται και ερευνάται εάν περιείχε εύφλεκτο υγρό.
Στο Τουριστικό Περίπτερο βρέθηκε από νωρίς χθες το πρωί και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Τα ξημερώματα συνέβη ένας ατυχές γεγονός στο Τουριστικό Περίπτερο που βρισκόμαστε εδώ, της Κυπαρισσίας, στο καλύτερο σημείο της πόλης, στη δημοτική περιουσία. Θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομία, που πρόλαβε το γεγονός και δεν έχουμε την ολοκληρωτική καταστροφή του κτηρίου, και βεβαίως και την Πυροσβεστική, που με όλα τα μέσα της έτρεξε και προστάτευσε το υπόλοιπο κτήριο. Οι ζημιές είναι μεγάλες και πονάμε. Αυτό που θέλω να δηλώσω και να γίνει σαφές είναι ότι οι αποφάσεις, οι επιλογές της νέας Δημοτικής Αρχής, δεν πρόκειται να ανασταλούν με οποιοδήποτε γεγονός και με οποιαδήποτε ενέργεια». 

 
Του Ηλία Γιαννόπουλου