Επέκτασή του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το Νομό ζήτησε ο Πετράκος από τον Αποστόλου


Με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Ο κ. Πετράκος ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να προχωρήσει άμεσα σε πολιτική παρέμβαση προς τον επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε επιτέλους να εγκριθεί η επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτας σε όλο το Νομό Μεσσηνίας.
Επιπρόσθετα, έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό τα εξής ζητήματα:
-Ζήτησε να εξαιρεθεί η δακοκτονία από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, όπως ζητούσαν και οι ΔΑΟΚ, και να αυξηθεί το ποσό της πίστωσης για τη Μεσσηνία και την Τριφυλία. Ο Βαγγέλης Αποστόλου συμφώνησε με τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν.
-Το θέμα της μη καταβολής κοινοτικών ενισχύσεων, κυρίως σε κτηνοτρόφους της Μεσσηνίας, και την ανάγκη, επιτέλους, να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
-Την καθυστέρηση της πληρωμής των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας, οι οποίοι έχουν λάβει προκαταβολή μόνο 0,30 λεπτά/κιλό για την παραγωγή του 2014 και για το σκοπό αυτό ζήτησε να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
-Ζήτησε την άμεση ένταξη δυο έργων της Δημοτικής Ενότητας Βέργας του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».