10ος Μαραθώνιος Μεσσήνης: Μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση πέρασε στην ιστορία… (φωτογραφίες)


Ως μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση πέρασε στην ιστορία ο 10ος Μαραθώνιος Μεσσήνης που διεξήχθη σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με την τελετή των απονομών στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Τσώνη.  Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία της Ολυμπιονίκη του ύψους, Νίκης Μπακογιάννη ( έτρεξαν οι γιοί της).  Ο καιρός ήταν σύμμαχος για τους περισσότερους από 700 συνολικά μεγάλους και μικρούς δρομείς που έλαβαν μέρος στις αποστάσεις των 42,195 χλμ., των 10.000 μ. και τα 3 χλμ.
Ο Γιάννης Καλίκας της Iron Team ήταν ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου, με χρόνο 2 ώρες και 48 λεπτά, με 2ο τον Tanus Abdalha (2:55:11)  του Εθνικού και 3ο τον Γιώργο Παπαγεωργίου (2:58:55) του Συλλόγου Δρομέων Κορυδαλλού-Νίκαιας-Κερατσινίου. Ο Ηλίας Καπόγλης  του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν 7ος, καλύπτοντας τη διαδρομή σε 3 ώρες και 9 λεπτά, ενώ ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας έως 40 ετών. Από τις μεσσηνιακές επιδόσεις που ξεχώρισαν και η 11η θέση του Παναγιώτη Καρούντζου (3 ώρες και 15 λεπτά).
Ο ΣΔΥΜ είχε διπλή παρουσία στη νικήτρια 3άδα της γενικής γυναικών, με την Γεωργία Πουλοπούλου να επανέρχεται πλήρως και δυναμικά στην ενεργό δράση, τερματίζοντας σε τρεισήμισι ώρες και κατακτώντας τη 2η θέση (23η γενικής). Από κοντά και η πάντα σταθερή στις υψηλές επιδόσεις Σταυρούλα Μπάκα (3:33:53) που κέρδισε το 3ο μετάλλιο. Στο υψηλότερο σκαλί ανέβηκε η Στέλλα Μαρκάτου του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, η οποία πέρασε 15η κατά σειρά τη γραμμή του τερματισμού, με επίδοση 2 ώρες και 25 λεπτά.
Στα 10 χλμ. πρώτευσε ο Μιχάλης Λουκέρης  που τερμάτισε μαζί με τον νεαρό Μανιάτη Νικόδημο Νικολακέα σε 37 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα και 3ος ήταν, περίπου ένα λεπτό πιο πίσω, ο Εμιλιάνο Κάνο  του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο Παναγιώτης  Γιαννούτσος με «σημαία» Μεσσήνη κατετάγη 5ος.
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη Ζαχαρόγιαννη, με 2η την Παναγιώτα Ασημάκου του ΣΔΥΜ και 3η την Μανιάτισσα Καλλιόπη Μαντζουνέα που επίσης έτρεξε με τα χρώματα του ΣΔΥ Μεσσηνίας.
Στα 3 χλμ. το νήμα έκοψε ο Χρήστος Μπομπότσι του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης, με 2ο τον Χρήστο Μέτα από το 1ο Γυμνάσιο Μεγαλόπολης και 3ο τον Κωνσταντίνο Σαρατσιώτη από το Γυμνάσιο Λογγάς του Δήμου Μεσσήνης. Πρώτο κορίτσι ήταν η Αγάπη Σιαφάκα (Gr Runners Club), 2η τερμάτισε η ανεξάρτητη Ροδάνθη Καραβελάκη και 3η η Ζωή Χαουφ από το Δημοτικό Λογγάς.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας