Υποστήριξη υποψηφιότητας «Καλαμάτα:21» από την Πύλο


Την πρόταση υποστήριξης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021, την οποία και ομόφωνα υπερψήφισε, εξέτασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ύστερα από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας.
Κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Νικόλαος Μπασακίδης και ο εκτελεστικός διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας «Καλαμάτα:21», Έκτωρ Τσατσούλης, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, σε σχετική δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι στον πολίτη να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής της Μεσσηνίας. Εμείς, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, πάντα θα βλέπουμε τη συνεργασία των Δήμων ως τη σημαντικότερη και αναγκαιότερη βάση για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του πολιτιστικού μας ορίζοντα. Είναι σημαντική για όλους μας η επιτυχία της Καλαμάτας στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021. Είναι αίτημα όλων μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προωθήσουμε την εικόνα και τον πολιτισμό μας στο διεθνή χώρο».
Με τη σειρά τους τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σχολίασαν θετικά την υποστήριξη της υποψηφιότητας, κάνοντας εκτενέστερες ερωτήσεις στα μέλη του Γραφείου Υποψηφιότητας για τις απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και τα οφέλη στον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία.