15ος Γύρος Καλαμάτας, ραντεβού σήμερα στην κεντρική πλατεία, χρήσιμες πληροφορείς για θεατές και συμμετέχοντες

15ος Γύρος Καλαμάτας, ραντεβού σήμερα στην κεντρική πλατεία, χρήσιμες πληροφορείς για θεατές και συμμετέχοντες

Ραντεβού στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας έχουν σήμερα εκατοντάδες δρομείς και φίλοι του αθλητισμού από όλη τη Μεσσηνία και διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αφορμή το 15ο Γύρο της πόλης, ο οποίος είναι επετειακός, αφού συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας..   
Ο ΣΔΥΜ παραθέτει παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες,  ξεκινώντας με ευχαριστίες στους συμμετέχοντες εκ μέρους και των συνδιοργανωτών που είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας.
«Σας περιμένουμε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Απριλίου  στη κεντρική πλατεία στις 18΄00, για να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές, σε μία πανέμορφη και γρήγορη διαδρομή. Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής στον αγώνα  δρόμου των 10 χλμ., αλλά και η ευχάριστη έκπληξη της μεγάλης συμμετοχής στο δυναμικό βάδισμα 10 χλμ και των παιδιών και γονιών στον αγώνα των 2 χλμ., δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί ως “Ο  Αγώνας της Πόλης μας”.
Σημαντική υποστήριξη
Η ποιότητα του αγώνα δεν θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών  του αθλητικού και μη χώρου, που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς όπως και των χορηγών επικοινωνίας στην προσφορά τους για την  διάδοση του αγώνα.
Asics, ΕLECTRO NET Κατσαρός, INTERAMERIKAN Καλαμάτας, alma sport, novo nordisk, Yαλοτεχνική Βασιλόπουλος, Συνεργείο αντλιών Τρύφων Βίγκος,  Super Market Μουργή, Mangiona pizzeria restorant, Γραφικές Τέχνες Παρθένη, ΝΤΑΜΟ Μεταλλοβιοτεχνεία,  Αρτοποιία Κωνστανινέα, κατάστημα υποδημάτων Aχνάρι, Νερά <<Αύρα>>, ζαχαροπλαστείο Caramel, Κρεοπωλείο Οδεμισιώτης, βιομηχανικά είδη Εγγλέζος, αναψυκτήριο Μυσταγωγία, ταβέρνα –caterring Κουκούτση, οικογένεια Στεργίου, travel service  Μανιάτη, Hotel Haikos, Εφημερίδα Θάρρος, Μesogios tv, Best tv.
Επίσης ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Τροχαία Καλαμάτας και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για τη συμβολή τους στην ασφαλή διαξαγωγή του αγώνα.
 
Τρέχουμε για την ενημέρωση και πρόληψη του Σακχαρώδους διαβήτη 
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και πρόληψη του Σακχαρώδους διαβήτη συνεχίζοντας την προσπάθεια ν’ αφιερώνει για 4η χρονιά  ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας τον αγώνα σ’ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 
Οδηγίες για τη συμμετοχή σας:
Τον αριθμό συμμετοχής σας (σ.σ. αφορά στους δρομείς των 10 χλμ.) θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη κεντρική πλατεία από τις 15:00 ΕΩΣ 18:00 (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ την ημέρα του αγώνα έως τις 18:00) προσκομίζοντας 5 ευρώ για τον αγώνα 10 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ., μέρος των οποίων θα διατεθούν για ανάγκες του συλλόγου διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία>>.
Φοιτητές–μαθητές ΔΩΡΕΑΝ.
Στα 2 χλμ. ελεύθερη συμμετοχή
ΠΡΟΣΟΧΗ
Μετά τις 18:00 δεν θα γίνεται καμία εγγραφή
Οι εκπρόθεσμοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα στον αγώνα χωρίς καμία υποχρέωση από την οργανωτική επιτροπή.
 
Χρονομέτρηση
Θα χρησιμοποιηθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα με την βοήθεια εθελοντών, παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό μετάλλιο.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.
Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από την πύλη χρονομέτρησης.
 
Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό στο 5ο (θα υπάρχει και ενεργειακό ποτό σε ποτήρι) και στο 7,5 χλμ.
 
Η διαδρομή
Η  διαδρομή ελκυστική αλλά και γρήγορη, με αφετηρία την κεντρική πλατεία και αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια δίνοντας έτσι την ευκαιρία να περάσουμε δύο φορές από την παραλία  σε μία εντελώς επίπεδη διαδρομή. Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν πινακίδες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων.
Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού «λαγοί» για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν και να κάνουν τον αγώνα σε 45min, 50min, 55min,60min.
 
Πρόγραμμα αγώνα 
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
– 17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων
– 17:45 Εκκίνηση Δυναμικού βαδίσματος 10 χλ
– 18:20 Συγκέντρωση αθλητών 10 χλμ. στο χώρο εκκίνησης.
– 18:30 Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ.
– 18:35 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 18:55 Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 19:00 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
– 19:50 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
– 20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.
-Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.
-πριν την εκκίνηση ανακοινωθούν τα ονόματα των τυχερών της κλήρωσης των δώρων. Η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, αφού έχoυν ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα.
 
«Μάχη» για τα μετάλλια στο 10άρι ανδρών και γυναικών 
Είναι βέβαιο ότι οι διοργανωτές του Γύρου Καλαμάτας θα κερδίσουν και φέτος -απ’ ότι φαίνεται περισσότερο από ποτέ- το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής, όμως το 10άρι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αναμένεται να έχει έντονο συναγωνισμό στις πρώτες θέσεις, καθώς συμμετέχουν αρκετοί κορυφαίοι και αξιόλογοι δρομείς –κάποιοι στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα πανελλήνια πρωτάθληματα στα 10χλμ (24/5) και τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας (3/5).
Από μεσσηνιακής πλευράς ξεχωρίζουν ο Νικόδημος Νικολακέας και ο Ηλίας Νικολόπουλος, ο οποίος επιστρέφει δυναμικά στη δράση μετά από ένα χρόνο ξεκούρασης και αποφόρτισης. Ο νεαρός Μανιάτης που ήταν πέρυσι 3ος στην Καλαμάτα, τρέχει σε συλλογικό επίπεδο με τα χρώματα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ήταν φέτος 10ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, ενώ το ατομικό του ρεκόρ στο 10άρι είναι 34:55.
Από την πλευρά του ο έμπειρος δρομέας του ΣΔΥΜ είναι ο πολυνίκης του Γύρου Καλαμάτας, με τελευταία του νίκη πριν από δύο χρόνια (πέρυσι πρώτευσε ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Καραβίδας) έχει καλύτερη επίδοση 32:49 και στόχους είναι να κατέβει σήμερα και πάλι κάτω από 33 λεπτά.
Ως φαβορί για την πρωτιά προβάλλει ο 31χρονος Δημήτρης Καλλιακούδης του Α.Ε. Μεσογείων “Αμεινίας ο Παλληνεύς, ο οποίος ήταν 7ος στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου Δρόμου
με 32,53, έχει ατομικό ρεκόρ 32,33 στο 10αρι, ενώ στο μαραθώνιο έχει κατορθώσει να κατεβάσει το χρόνο του στις 2 ώρες και 29 λεπτά.
Στη «μάχη» των μεταλλίων αναμένεται να μπει και ο Γιώργος Βαλαβάνης του ΑΟ Βουλιαγμένης που κέρδισε το φετινό mini marathon στις Σπέτσες, ήταν στη 12άδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος μαραθωνίου, με καλύτερη ατομική επίδοση 2 ώρες και 41 λεπτά, ενώ στο 10άρι έχει 33,30.
Ο Γιώργος Λουφέκης και ο νεαρός Σπύρος Γκίνης είναι επίσης ανάμεσα στα αξιόλογα ονόματα που θα φιλοξενηθούν στο φετινό Γύρο Καλαμάτα.
Στις γυναίκες, ως φαβορί έρχεται η Ξένια Κατσιμάδου, με 2 ώρες και 56 λεπτά ρεκόρ στο μαραθώνιο, 8η φέτος στο πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου και 38:20 καλύτερο χρόνο στο 10άρι.  
Θα έχει όμως κοντά τις όλες τις δυνατές δρομείς της Μεσσηνίας, όπως τη Γωγώ Πουλοπούλου, την περυσινή νικήτρια Χρύσα Σταματελοπούλου από τη Θουρία, τις ξαδελφές Σταυρούλα και Βασιλική Μπάκα.
Α, και μην ξεχάσουμε τον Νίκο Λαμπρούλη, τον ινσουλινοεξαρτώμενο δρομέα από τη Θεσσαλονίκη, που θα τρέξει με το μήνυμα «αλλάζουμε το διαβήτη»
Καλή επιτυχία τόσο στους αθλητές που έχουν αγωνιστικούς στόχους, όσο και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους δρομείς που θα γεμίσουν σήμερα με δράση και χαμόγελα τους δρόμους της Καλαμάτας!
Χ.Ε.