Να υπαχθούν σε ρύθμιση και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων προς τα Επιμελητήρια

Να υπαχθούν σε ρύθμιση και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων προς τα Επιμελητήρια

Να συμπεριληφθούν σε ρύθμιση και οι οφειλές–συνδρομές παρελθουσών ετών των επιχειρήσεων-μελών προς τα Επιμελητήρια ζητά από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Όλγα – Νάντια Βαλαβάνη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτριος Μανιάτης.
Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του: «Επειδή πιστεύουμε ότι η παρέμβασή σας για τη ρύθμιση των χρεών έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση, θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις η οποιαδήποτε προσπάθεια ελάφρυνσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων, όπως έγινε με τις οφειλές τους προς τις ΔΟΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Προς τούτο, σας ζητούμε να συμπεριληφθούν σε ρύθμιση και οι οφειλές–συνδρομές παρελθουσών ετών των επιχειρήσεων-μελών προς τα Επιμελητήρια.
Προτείνουμε όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Επιμελητήρια μέχρι το Μάιο 2015, όπως υπαχθούν και αυτές σε ρυθμίσεις και να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, όπως, για παράδειγμα, έγινε σε αντίστοιχες οφειλές προς τους ΟΤΑ.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες-μέλη μας και να δοθεί οικονομική ανάσα στα ταμεία των Επιμελητηρίων, μετά τις περικοπές εσόδων που έχουν υποστεί, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προς όφελος της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας μας».