Θετικός ο απολογισμός του Μαραθώνιου Μεσσήνης, θέλει όμως μέτρα βελτίωσης

Θετικός ο απολογισμός του Μαραθώνιου Μεσσήνης, θέλει όμως μέτρα βελτίωσης

Στις 17 Απριλίου 2016 θα διεξαχθεί ο 11ος Μαραθώνιος της Μεσσήνης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, εγκρίνοντας ταυτόχρονα τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου και περιλάμβανε, επίσης, αγώνα 10 χλμ. και κοινωνικό αγώνα 3 χλμ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Πετρόπουλος, η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ν. Μεσσηνίας υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Οι συμμετέχοντες ανήλθαν στους 817. Από τους 125 συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο τερμάτισαν οι 93 (89 συν 4 δρομείς «λαγοί»), από τους 260 συμμετέχοντες στον αγώνα των 10 χλμ. τερμάτισαν οι 214 και από τους 432 συμμετέχοντες στον αγώνα των 3 χλμ. τερμάτισαν οι  282.
Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως στα πολύ θετικά στοιχεία του αγώνα συμπεριλαμβάνονται η αύξηση των εγγραφών και συμμετοχών στα 10 και στα 3 χιλιόμετρα, που δείχνει την ιδιαίτερη δυναμική του θεσμού και χαρακτήρισε το γεγονός ως ιδιαίτερα θετικό για το μέλλον του θεσμού.
 
Στις 17.500 ευρώ το κόστος
Στη συνέχεια ανέφερε πως το Δ.Σ. είχε εγκρίνει 20.000 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου στο Μαραθώνιο, με κάλυψη των λοιπών δαπανών του αγώνα από το ΣΔΥΜ.
Από τα 20.000 ευρώ, οι δαπάνες του Μαραθωνίου για το Δήμο Μεσσήνης ανήλθαν σε 17.549,20 ευρώ.
Τα έσοδα του αγώνα από τη συμμετοχή των αθλητών εισέπραξε ο συνδιοργανωτής φορέας (ΣΔΥΜ), από τον απολογισμό του οποίου φαίνονται τα καθαρά έσοδα του αγώνα, ποσού 43 ευρώ, που θα διατεθούν σε αντίστοιχη ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
 
Βελτιώσεις
Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε, επίσης, πως βελτιώθηκε ο αγώνας των 3 χλμ. με την τοποθέτηση κεραίας μέτρησης χρόνου στα μισά της διαδρομής για τη διασφάλιση των αποτελεσμάτων, διαχωρίστηκαν οι τρεις αγώνες με ξεχωριστό τεχνικό υπεύθυνο, εθελοντές και προσωπικό υποστήριξης για τον καθέναν από αυτούς, αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες υποστήριξης στο διαδίκτυο, υπήρξε μεγαλύτερη εμπλοκή της Μεσσήνης στο Μαραθώνιο με τη μεταφορά της αριθμοδοσίας στην κεντρική πλατεία και την παράλληλη διοργάνωση γευσιγνωσίας για την προβολή και ανάδειξη τοπικών προϊόντων.
Σημείωσε, ωστόσο, πως ενώ υπήρξε αύξηση στις συμμετοχές του αγώνα του Μαραθωνίου, η συμμετοχή των αθλητών θεωρείται μικρή, οπότε πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της ελκυστικότητάς του.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε, θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η προβολή του αγώνα και ειδικά στο εξωτερικό, δεδομένου του Μαραθωνίου του Ναυπλίου και του νέου Μαραθωνίου της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα επαφή με συλλόγους του εξωτερικού, με ομαδικές εγγραφές, χορηγούς κ.λπ.