Με απονομές έπεσε η αυλαία του Μεσογειακού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα

Με απονομές έπεσε η αυλαία του Μεσογειακού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα

Με μια σύντομη συνέντευξη Τύπου και μια σεμνή τελετή απονομών έπεσε χθες το μεσημέρι στην παραλία Καλαμάτας, η αυλαία του Μεσογειακού Κυπέλλου ελεύθερης κατάδυσης.
Ο Σταύρος Καστρινάκης, ο Έλληνας πρωταθλητής και ιδιοκτήτης του Free Diving Club που σύστησε στους Μεσσήνιους το διαφορετικό αυτό άθλημα, καθιερώνοντας τον Μεσσηνιακό Κόλπο ως κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως έδωσε τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης διοργάνωσης και προανήγγειλε δύο ακόμη: «Το 8ο Μεσογειακό Κύπελλο διεξήχθη με επιτυχία 1η με 20 Ιουνίου, για 4η χρονιά στην Καλαμάτα. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι συμμετοχές ικανοποιητικές. Παρ΄ότι είμαστε στην αρχή της σεζόν 30-35 αθλητές έλαβαν μέρος στις προπονήσεις και τους αγώνες. Καταλυτική ήταν η βοήθεια που είχαμε από το Δήμο και το Λιμεναρχείο, ενώ έντονη ήταν και η στήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις της παραλίας.
Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Μεσσηνίας, για την ασφάλεια που προσέφερε με τη διαρκή, εθελοντική, παρουσία των μελών του» τόνισε ο κ. Καστρινάκης, ενώ έκανε γνωστό ότι 23/8-12/9 θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Ο Χάρης Βγενής, με τη διττή ιδιότητα του Αιόλου που στήριξε τη διοργάνωση και ως δημοτικός σύμβουλος-εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, ανέφερε: «Ο Δήμος πάντα θα στηρίζει αθλητικές δραστηριότητες που προάγουν τον εναλλακτικό τουρισμό. Αυτές οι διοργανώσεις ελεύθερης κατάδυσης μεταφέρουν την εικόνα της Καλαμάτας σε όλο τον κόσμο και μάλιστα συγκαταλέγεται στους 5 καλύτερους προορισμούς του αθλήματος».
Ο Γιάννης Μπεκυράς, πρόσθεσε ότι το Λιμεναρχείο που εκπροσώπησε στη χθεσινή μίνι συνέντευξη Τύπου ήταν «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και σε συνεργασία με το Δήμο έτοιμο να αντιμετωπίσει ό,τι χρειαζόταν.
Η Δανή Ντεζιρέ Μπάλφελτ που ήταν η νικήτρια στις γυναίκες τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήρθε για 2η φορά στην Καλαμάτα και θα είναι παρούσα και στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου. «Μου αρέσει πολύ εδώ. Ήταν μια επαγγελματικά σχεδιασμένη διοργάνωση και οι αγώνες πολύ ασφαλείς. Αυτό σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και η έλλειψη άγχους είναι πολύ σημαντική για το άθλημα. Το κλίμα, η φιλοξενία, όλα ήταν τέλεια, λατρεύω να βρίσκομαι εδώ».
Ο Γιάρον Χούρι από το Ισραήλ, νικητής στους άνδρες μετέφερε ότι ήταν τέλειοι αγώνες, με την Καλαμάτα να είναι ο νο 1 προορισμός στον κόσμο για τις ελεύθερες καταδύσεις, χάρις σε ένα σύνολο πλεονεκτημάτων όπως οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, η οργάνωση, η φιλοξενία και το… φαγητό. «Προσπαθώ να έρχομαι για προπονήσεις και αγώνες» συμπλήρωσε, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Καστρινάκη για το αίσθημα ασφάλειας και «υποσχέθηκε» ότι θα ξανάρθει.
Σημαντικός ήταν ο ρόλος στην επιτυχία της διοργάνωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Μεσσηνίας), με τον επικεφαλής Χρήστο Κεή να τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος σε ανάλογους τέτοιους αγώνες είναι η ασφάλεια και αυτό επετεύχθη για μια ακόμη φορά με τη συγκρότηση και διαρκή παρουσία υποστηρικτικής ομάδας.
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης έγιναν οι βραβεύσεις, τόσο του νικητή Γιάρον Χούρι και της νικήτριας Ντεζιρέ Μπάλφελτ, όσο και των υποστηρικτικών φορέων που ήταν ο Δήμος Καλαμάτας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ο Ν.Α.Σ.Κ. Αίολος και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.