Παράταση για τις 100 δόσεις

Παράταση για τις 100 δόσεις

Τη δυνατότητα συμμετοχής των οφειλετών Εφοριών και ΟΤΑ, έως τις 15 Ιουλίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα, δίνει τροπολογία της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, ενώ με έτερη τροπολογία, του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η διορία για την ρύθμιση οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η 15η Ιουλίου είναι η τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η τροπολογία  συνιστά  ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες  μηνύματα  πολιτών, που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες και στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία  εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες  φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη  στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται  στη τελική φάση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα 750.000 φορολογούμενοι, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, έθεσαν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. € .

Το πρωί ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η σχετική ρύθμιση έχει αποδώσει σημαντικά έσοδα τόσο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς ήδη έχουν εισπραχθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από το πολλαπλάσιο ποσό που έχει τεθεί σε διακανονισμό, όσο και σε εφορίες και δήμους από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
antenna.gr