Πληρώνονται δικηγόροι, δικαστές και έφοροι για το δημοψήφισμα


Διαθέσιμη στους λογαριασμούς θα είναι από αύριο η αποζημίωση για όσους δικηγόρους διορίσθηκαν για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, την Παρασκευή 31 Ιουλίου  στάλθηκαν καταστάσεις πληρωμής για 25.654 δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης των διοριζομένων εποπτών, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ., που αφορά στη διενέργεια του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. 
Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι 5.090 δικαιούχοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ΙΒΑΝ κατά την εκτέλεση της σχετικής ροής πληρωμής.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 1.gsis.gr/webtax/electionpay.
Τέλος, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:
-Για την πληρωμή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), μέσω της προαναφερόμενης διεύθυνσης, από τον κάθε δικαιούχο (έφορο, δικαστικό αντιπρόσωπο, γραμματέα κλπ.)
-Η πρόσβαση στο σύστημα για τη συμπλήρωση του τραπεζικού λογαριασμού είναι εφικτή μόνο με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του TaxisNet.
Β.Β.