Έτοιμος να λειτουργήσει σε ένα μήνα ο “Παπαδοπούλειος” οίκος φιλοξενίας (φωτογραφίες)

Έτοιμος να λειτουργήσει σε ένα μήνα ο “Παπαδοπούλειος” οίκος φιλοξενίας (φωτογραφίες)

Στ. Παπαδόπουλος: «Από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έχω κάνει»

Τη δυνατότητα φιλοξενίας σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, υπό άριστες συνθήκες, θα μπορούν να απολαύουν σε διάστημα ενός μηνός περίπου 54 άτομα της τρίτης ηλικίας, κατά τη διαμονή τους στον «Παπαδοπούλειο» οίκο φιλοξενίας της τρίτης ηλικίας», στα «Κατσέικα», σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας Στ. Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος λειτουργίας του ιδρύματος, Βασ. Στρούμπος.
Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επένδυση ως μία από τις σημαντικότερες που έχει κάνει, σημειώνοντας πως το ποδόσφαιρο δεν είναι επένδυση αλλά χάσιμο χρημάτων. Απέκλεισε κάθε άλλη ανάμειξή του με τα αθλητικά, λέγοντας πως βρίσκεται σε ηλικία που δεν αντέχει για μεγάλες συγκινήσεις και σημείωσε: «Θα δώσω όλη μου τη δύναμη και την προσοχή στην τρίτη ηλικία, στην οποία άλλωστε ανήκω κι εγώ. Θέλω να αφήσω ένα καλό όνομα στην Καλαμάτα, που είναι τουριστικά το καλύτερο μέρος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο».
Πρόσθεσε δε πως το έργο του κόστισε πολλά χρήματα και χωρίς να του έχει δοθεί καν μέρος της προβλεπόμενης επιδότησης, τονίζοντας πως αν δεν έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη, δε θα γινόταν τίποτε.

Στόχος και ο ιατρικός τουρισμός
Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες ο κ. Στρούμπος ανέφερε πως ο οίκος φιλοξενίας Παπαδόπουλου δεν έχει στόχο μόνο το τοπικό κοινό, αλλά φιλοδοξεί στον ιατρικό τουρισμό, με πελάτες από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μπορούν να διαμένουν σε αυτόν για όσο διάστημα επιθυμούν.
Κατά το διάστημα της παραμονής τους θα υπάρχει προσαρμοσμένη διατροφή ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής, ενώ θα ασκούνται, θα τους γίνεται κινησιοθεραπεία και φυσιοθεραπεία, θα μπορούν να περπατούν, να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια ή και να απολαμβάνουν τη δροσιά μιας κληματαριάς με τη δυνατότητα να κόβουν μόνοι τους όποιο φρούτο επιθυμούν από τα δέντρα που θα βρίσκονται δίπλα τους. Όλα αυτά στο πλαίσιο του τρίπτυχου: νους, ψυχή, σώμα και προς τούτο, υπάρχουν όλες οι κατάλληλες εγκαταστάσεις (πισίνες, τζακούζι, υδροθεραπευτήρια κ.λπ.) και το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό.
Επίσης, θα υπάρχει ασθενοφόρο για τυχόν διακομιδή των φιλοξενούμενων στο νοσοκομείο, αλλά και πλήρες συγκρότημα παροχής πρώτων βοηθειών.
Η διαμονή θα μπορεί να είναι σύντομη, αλλά και μακράς διάρκειας, ενώ, όπως επισήμανε, θα γίνεται επιλογή των ατόμων, καθώς δε θα γίνονται δεκτά άτομα με λοιμώδη νοσήματα ούτε με νοσήματα τελευταίου σταδίου ή με ψυχασθενικές καταστάσεις. Αντίθετα, θα γίνονται δεκτά άτομα με ειδικές ανάγκες, για τα οποία υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις διαμονής.
Όσον αφορά στο κόστος, θα εξαρτάται από τις τιμές της αγοράς. Μια πρώτη προσέγγιση υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ το μήνα για όλα όσα προσφέρονται, ενώ, όπως εξήγησε ο κ. Στρούμπος, «θέλουμε η τρίτη ηλικία να περνά ευχάριστα με ασφάλεια και ιατρική φροντίδα». Αν όλα εξελιχθούν καλά, θα υπάρξει επέκταση των εγκαταστάσεων, ενώ τις ανάγκες των φιλοξενούμενων θα καλύπτει προσωπικό 45 ατόμων στην αρχή, που πιθανόν να αυξηθεί, ανάλογα με τις εξελίξεις. Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «δε θέλω να φύγει κανείς παραπονεμένος, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος».

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας