Για στίβο, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και ποδηλασία στον “Ιστορικό” Μεσσηνιακό

Για στίβο, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και ποδηλασία στον “Ιστορικό” Μεσσηνιακό

«Ο Σύλλογός μας έχει συμπληρώσει 127 χρόνια ζωής. Ο στίβος ιδρύθηκε το 1895, η ποδηλασία το 1899, το ποδόσφαιρο το 1909 και το βόλεϊ το 1928» έτσι προλόγισε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, Τάκης Στασινόπουλος, την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ιδιόκτητου γηπέδου με σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο και να καλέσουν τα παιδιά και τους νέους στον αθλητισμό. Ο Δημήτρης Πουλόπουλος, μέλος του Δ.Σ. και έφορος στίβου μίλησε με το συναίσθημα, «καταθέτοντας» ότι «Κάθε φορά που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, παρόλο που υπηρετώ τον σύλλογο για 50 χρόνια, από το 1963 είμαι αθλητής του συλλόγου, μετά προπονητής και τώρα μέλος της διοίκησης, αισθάνομαι ρίγος και συγκίνηση, γιατί στο μυαλό μου έρχονται οι πραγματικά ιστορικές στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το «καρβουνίδι» που έχει γίνει σήμερα γήπεδο ποδοσφαίρου».

Στίβος

«Ο Μεσσηνιακός πραγματικά έχει ένα πολυπληθέστατο τμήμα στις ακαδημίες στίβου. Είναι πάνω από 250 παιδιά. Θεωρούμε το τμήμα αυτό ένα από τα σπουδαιότερα» είπε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Πουλόπουλος, δίνοντας τη …σκυτάλη στην προπονήτρια στίβου Ελένη Χατζή (παραβρέθηκε μαζί με την Βούλα Κορωνιού), που με τη σειρά της ενημέρωσε για το πρόγραμμα και το τεχνικό τιμ, το οποίο συμπληρώνουν οι Άρις Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλυβιώτης στις ρίψεις, στις ακαδημίες οι Βούλα Κορωνιού, Γιάννα Κοστρίβα, Μαρία Χρονοπούλου, Χαρά Χιουρέα.
Τα προγράμματά στο στίβο του ΜΓΣ ξεκινάνε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 4 έως τις 7 μ.μ., ενώ την Τρίτη από τις 5 μέχρι τις 7 μ.μ. Πέμπτη και Σάββατο 10 με 12. Στο αγωνιστικό τμήμα βρίσκεται ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καθημερινά από τις 4 μ.μ. ενώ υπάρχει και παράρτημα στη Μεσσήνη που στελεχώνουν γύρω στα 60 παιδιά και έφορος στο τμήμα είναι ο Γιάννης Σταυρόπουλος.

Ποδηλασία
Εκπροσωπώντας το τμήμα ποδηλασίας και τον προπονητή Κοσμά Νταβουτιάν, ο Νικήτας Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε χωρίσει τα παιδιά ανάλογα με τις ηλικίες σε τμήματα, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο στόχος μας δεν είναι να γίνουν σώνει και καλά πρωταθλητές, αλλά πρώτα τα παιδιά να μάθουν να κυκλοφορούν στο δρόμο. Οι προπονήσεις γίνονται κυρίως Σάββατο και Κυριακή το μεσημέρι (χειμώνα 3 μ.μ. και το καλοκαίρι αργότερα προς το απόγευμα) σε κλειστούς προστατευμένους χώρους: για τα ποδήλατα δρόμου συναντιόμαστε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην παραλία, δίπλα από τα γήπεδα τένις που είναι προστατεμένο από τα αυτοκίνητα και για την ορεινή ποδηλασία πάνω από το πεδίο βολής».

Ποδόσφαιρο
Εκ μέρους της ακαδημίας ποδοσφαίρου παραβρέθηκαν ο έφορος Γιάννης Σπαντιδέας και ο προπονητής Παναγιώτης Στάθης (σ.σ. το τιμ συμπληρώνει ο Βαγγέλης Μιχαλόπουλος), ο οποίος είναι ορθοπεδικός στο νοσοκομείο Καλαμάτας, με δίπλωμα προπονητών UEFA B και περιμένει αποτελέσματα εξετάσεων για το UEFA A. Όπως υπερτόνισαν η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, χωρίς οικονομική συνδρομή, ως μια κοινωνική προσφορά του ιστορικού συλλόγου σε μια δύσκολη εποχή.
«Οι ακαδημίες του ΜΓΣ επαναλειτουργούν από πέρυσι σοβαρά και προγραμματισμένα, χρησιμοποιώντας και τα δύο μεγάλα όπλα του συλλόγου που είναι η παράδοση του συλλόγου και ότι διαθέτει γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα» τόνισε ο κ. Στάθης, δίνοντας επίσης έμφαση στη φιλοσοφία ανάδειξης όχι μόνο καλών ποδοσφαιριστών, αλλά και καλών πολιτών.
Οι προπονήσεις του ποδοσφαίρου διεξάγονται: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 4 μ.μ. και Σάββατο πρωί.

Βόλεϊ
Ο έφορος του βόλεϊ, Χρήστος Ζερίτης, μετέφερε ότι ο Μεσσηνιακός επαναλειτουργεί ακαδημίες βόλεϊ (την περασμένη 2ετία είχαν συνεργασία με την Καλαμάτα ’80) που «στελεχώνονται από 4 πανάξιους προπονητές, τη Γωγώ Σουρή που είναι και προπονήτρια της γυναικείας ομάδας, η οποία παίζει στο πρωτάθλημα της Α2, τον Παναγιώτη Ντάκουρη γνωστότατος αθλητής, τη Βιβή Τασιοπούλου, παλιά αθλήτρια, την Ελένη Εξηνταβελώνη εν ενεργεία αθλήτρια». Ο ίδιος παρουσίασε το νέο λογότυπο που φιλοτέχνησε ο γνωστός «Σκιτσοφρενής», Κώστας Λούζης, ενώ η Γωγώ Σουρή πρόσθεσε ότι οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στο χώρο του Κλειστού της Παραλίας τις ώρες 6.30-8.30 μ.μ. τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ.-12 μ.