«Πέταγε» στο ράλι ΔΕΘ ο Γιάννης Πλάγος και η ΕΛ.ΑΣ. (φωτογραφίες)


ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Όταν πριν από λίγους μήνες ο Γιάννης Πλάγος πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να εμπλακεί, για δεύτερη φορά, με το χώρο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, προφανώς κάτι είχε στο μυαλό του. Τουλάχιστον αυτό φανερώνουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της συμμετοχής του Καλαματιανού οδηγού στους αγώνες υψηλού επιπέδου στους οποίους και έχει λάβει μέρος. Τελευταίο χαρακτηριστικό και εντυπωσιακό ταυτόχρονα παράδειγμα, αποτέλεσε η παρουσία του στο 48ο Ράλι ΔΕΘ, που διοργάνωσε και φέτος ο «Αγωνιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης», αγώνας και ο οποίος προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι 2015.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Γιάννη Πλάγος τρέχοντας με Peugeot 106 S16 και τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Α6, την 1η θέση στα δίλιτρα αυτοκίνητα και την 3η θέση στη γενική κατάταξη του 4ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του αυτοκίνητα πολύ πιο δυνατά, μεγαλυτέρων κατηγοριών. Με χρόνο 53.27.79 ήταν τρίτος γενικής, πίσω από τα Mitsubishi EVO των Γιώργου Φιλιππίδη και Βασίλη Βελάνη, ξεσηκώνοντας τους πολυάριθμους θεατές που βρέθηκαν κατά μήκος των ειδικών διαδρομών και βεβαίως στον τερματισμό.
Στο πλευρό του ο αρχιφύλακας Γιάννης Πλάγος είχε τον Αλκιβιάδη Ρέντη από την πόλη του Βόλου και κοντά την τεχνική ομάδα υποστήριξης GRECOTECHNICA PREPARATION, που βοηθά να ξεκινά αλλά και να τελειώνει ιδανικά τις προσπάθειές του σε κάθε αγώνα.

Η στήριξη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των Μεσσήνιων «υποστηρικτών»
Για να καταφέρει σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να επανέλθει στους παλιούς εντυπωσιακούς ρυθμούς, ο Γιάννης Πλάγος έχει έντονη την υποστήριξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υ.Φ.Α.Α., της Δ.Τ.Ε. – 6ο Τ.ΕΙ.Μ., καθώς επίσης και του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Απόστολου Μπαμπίλη, του Διευθυντή της Α.Δ. Μεσσηνίας Ταξιάρχου Αδαμάντιου Μητρόπουλου, των υποδιευθυντών, του διοικητή της ΥΑ Καλαμάτας κ. Βασίλη Τσιγαρίδη και όλων των αξιωματικών για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην επάξια προβολή του ήθους και του «ευ αγωνίζεσθαι» με τα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ.
Βεβαίως, επειδή μιλάμε για ένα άθλημα δαπανηρό, πολλά δεν μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη στήριξη των χορηγών και όλων των Μεσσήνιων «υποστηρικτών του».
Ανάμεσα σε άλλους βοηθούν έντονα η επιχείρηση Stager που δραστηριοποιείται στο χώρο των παντός τύπου ανελκυστήρων, η εταιρία οπτικών «Παπούλιας» και οι εταιρείες Pharmacyonclick, Κάτσος (μονωτικά υλικά), Λαλάκος (παραδοσιακά προϊόντα), Remax, Health and protective.

Έτοιμος και για το Ράλι Ακρόπολις
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμη να τρέξει στον σημαντικότερο ίσως αγώνα, το γνωστό σε όλους μας Ράλι Ακρόπολις, η έναρξη του οποίου θα γίνει τον Οκτώβριο στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, για να «ταξιδέψει» στη συνέχεια στις όμορφες και εντυπωσιακές ειδικές διαδρομές της Αττικής, Κορινθίας και Αργολίδας.
Η προετοιμασία του Γιάννη Πλάγου και της ομάδας του ξεκίνησε ήδη, έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο, που τους ωθεί προς τη διεκδίκηση, σίγουρα του τερματισμού αλλά και της διάκρισης. Επιθυμία όλων η ευαισθητοποίηση του κόσμου και κυρίως των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας για το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο στηρίζει έντονα και πολύ δυνατά ο Γιάννης Πλάγος και η ομάδα του.
Ν. Μπ.