Απόντος του δημάρχου, κόντρες στη συμπολίτευση στην Τριφυλία για το γυμναστήριο του Γυμνασίου


Θέμα για το γυμναστήριο του Γυμνασίου και σχετική απόφαση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής, με έμμεσες βολές και σαφείς αιχμές και μομφές, που αγγίζουν ακόμη και τον ίδιο το δήμαρχο Τριφυλίας, εν απουσία του μάλιστα, σε βάρος του διευθυντή του σχολείου, του προέδρου και μελών της Σχολικής Επιτροπής και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος!
Γεγονός είναι ότι έχει ανακύψει ένα ζήτημα με το γυμναστήριο του Γυμνασίου, ποιοι το χρησιμοποιούν και ποιες ώρες, ωστόσο οι εσωπαραταξιακές κόντρες που σημειώθηκαν δημόσια στη συνεδρίαση του Σώματος δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι παρά τις «διακηρύξεις» για συμπαγή και δυνατή ομάδα, υπάρχει στους κόλπους της συμπολίτευσης ξεκάθαρη διάσταση απόψεων για μια σειρά από ζητήματα, άλλα ήσσονος και άλλα μείζονος σημασίας, σχετικά με τη λειτουργία, τη δράση και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής!
Δεν είναι, δε, η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοιες εσωπαραταξιακές αντιπαραθέσεις, ωστόσο οι προχθεσινές κόντρες έχουν ιδιάζουσα αξία και σημασία, μιας και από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης, ο δήμαρχος Τριφυλίας!
Οι κόντρες ξεκίνησαν μόλις ζήτησε το λόγο ο κ. Κανελλόπουλος για ένα «έκτακτο θέμα», με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Γιάννη Καλκαβούρα, να του λέει πως «έκτακτο θέμα δεν έχουμε. Έχουμε εκτός ημερήσιας διάταξης την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων» και τον κ. Κανελλόπουλο να αναφέρει ότι «έχει προκύψει, πριν από δύο μέρες, ένα έκτακτο θέμα με το κλείσιμο του γυμναστηρίου του Γυμνασίου Κυπαρισσίας».
«Δεν έχω ενημερωθεί», του απάντησε ο πρόεδρος.
«Ναι, δεν έχετε ενημερωθεί. Έχουν ήδη κινητοποιηθεί όλοι οι Σύλλογοι, έχουν βγει ψηφίσματα και καταγγελίες, έχουν βγει στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Εγώ, ως πρόεδρος του Αθλητισμού, είμαι υποχρεωμένος να σας αναφέρω το περιστατικό, ότι λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία ή ο διευθυντής του σχολείου ή ο υποδιευθυντής πήρε τηλέφωνο εκπρόσωπο ενός Συλλόγου και συγκεκριμένα του ΝΟΚΥ και του είπε ότι “μέσα σε τρεις μέρες θα απομακρύνεις όλο τον εξοπλισμό που υπάρχει μέσα στο κλειστό γυμναστήριο, διότι αυτή είναι η εντολή της Σχολικής Επιτροπής”. Όταν του είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, διότι η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής δε λέει αυτό, “κοίταξέ το μήπως κάνεις λάθος, κε υποδιευθυντά” – “Θα το κοιτάξω” και μετά από λίγο τον πήραν τηλέφωνο και του λέει: “Όχι, έτσι είναι. Θα πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα όργανα”. Ειδικά όργανα, ειδικός εξοπλισμός στον οποίο ασκούνται 190 παιδιά, του Γυμνασίου, του Λυκείου, των ακαδημιών των ομάδων ΑΟΚ, ΝΟΚΥ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ, ΔΙΩΝ και ασφαλώς τα παιδιά του Δήμου, που είναι δωρεάν αθλητισμός και είναι πρόγραμμα εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και Νέας Γενιάς και το υλοποιεί η κα Χριστοπούλου εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Όταν φύγει αυτός ο εξοπλισμός, η αίθουσα μένει τεσσάρων τοίχων, δεν υφίσταται γυμναστήριο, άρα τα παιδιά πού θα πάνε να γυμναστούν και ειδικά τη χειμερινή περίοδο;».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στο τμήμα της κας Χριστοπούλου είναι 14 υποψήφιοι ανωτάτων σχολών, Στρατιωτικών, ΤΕΦΑΑ και Λιμενικού και έκανε λόγο για αναστάτωση μέσα στις γιορτές, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την ενέργεια της διεύθυνσης του σχολείου, δεν έχει ενημερωθεί κανένας και «πιστεύω, από αύριο ή ο κ. δήμαρχος ή ο κ. αντιδήμαρχος ή ο γενικός γραμματέας, όποιον εξουσιοδοτήσετε, να πάρει τηλέφωνο τους υπεύθυνους των Συλλόγων και να τους πει “δεν υφίσταται τέτοιο θέμα”…». Επίσης, άφησε αιχμές για τη Σχολική Επιτροπή. «Υπάρχουν αρμόδια Όργανα, αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου που θα πρέπει να συνεργαστούν και να δουν τι θα κάνουν. Εδώ, εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», είπε ο πρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Καλκαβούρας. Ο δημαρχεύων Γιάννης Μερκούρης σε έντονο ύφος σημείωσε ότι βγήκε σε blogs ένα δημοσίευμα που πυροβολεί τους διευθυντές των σχολείων, αλλά «οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι εκείνοι που εξουσιάζουν το σχολείο. Ξέρεις πολύ καλά, κε Κανελλόπουλε, ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων κάνει κουμάντο στο σχολείο. Ακολουθείται κάποια διαδικασία για να δοθεί κάποιος χώρος σε σχολεία τα οποία λειτουργούν…», ενώ για τη Σχολική Επιτροπή ρώτησε τον κ. Κανελλόπουλο «πώς επικαλεστήκατε ότι πήραν ψεύτικες πλειοψηφίες;».
«Τι άδεια να μας δώσει ο Σύλλογος Διδασκόντων; Έχουν άδεια εδώ και 26 χρόνια!», απάντησε ο κ. Κανελλόπουλος και συνέχισε επιτιθέμενος στους διευθυντές και τη Δημοτική Αρχή, σε αντιπαράθεση με τον κ. Μερκούρη. «Αυτό που γίνεται είναι εκτός διαδικασίας. Δε συζητείται έτσι ένα θέμα…», είπε με έντονη ενόχληση ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδρακτάς.
«Στο θέμα που έθεσε ο κ. Κανελλόπουλος, έχει παρθεί απόφαση της Σχολικής Επιτροπής», σημείωσε ο πρόεδρός της Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, συμπληρώνοντας πως, «για να δοθεί μια αίθουσα, καταρχάς, θέλουμε απόφαση της Σχολικής Κοινότητας. Η Σχολική Κοινότητα είναι αρνητική σε αυτό…», ενώ τόνισε πως υπάρχουν στο Δήμο χώροι, όπως στο Κολυμβητήριο και στο Κλειστό Γυμναστήριο.
Η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής προκάλεσε και την αντίδραση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργου Ασημακόπουλου, ο οποίος είπε ότι μιλάμε για ανθρώπους, για παιδιά, για υποψηφίους σε ανώτατες σχολές που πρέπει να αθλούνται στο γυμναστήριο!