Παραβίασαν με κασμά το Δημοτικό Κατάστημα στα Φιλιατρά… (φωτογραφίες)

Παραβίασαν με κασμά το Δημοτικό Κατάστημα στα Φιλιατρά… (φωτογραφίες)

Το τριήμερο των Χριστουγέννων άγνωστος ή άγνωστοι δράστες βρήκαν την ευκαιρία και παραβίασαν με κασμά το Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.
Οι κακοποιοί «μπουκάρισαν» στο γραφείο που είναι το Ταμείο της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών, ψάχνοντας για χρήματα. Βεβαίως, έφυγαν με άδεια χέρια, αλλά πριν τραπούν σε φυγή προκάλεσαν φθορές και ζημιές στα γραφεία.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται παραβίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών και από μόνο του το συμβάν προκαλεί έντονη ανησυχία. Σημειώθηκε, δε, σε μια περίοδο που στα Φιλιατρά μείζον θέμα είναι το σχέδιο αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ με την πρόταση για κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τοπικούς συλλογικούς φορείς και κατοίκους.
Η παραβίαση του Δημοτικού Καταστήματος επιτείνει την ανασφάλεια των κατοίκων, οι οποίοι απαιτούν τη συνέχιση της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος και την ενίσχυσή του με προσωπικό και μέσα, ώστε η αστυνόμευση στην περιοχή να είναι επαρκής και αποτρεπτική για κρούσματα εγκληματικότητας.
Οι δράστες του τελευταίου συμβάντος ήξεραν πού «χτυπούσαν» και πώς να κινηθούν στους χώρους. Από το αίθριο του Δημοτικού Καταστήματος προσέγγισαν την εξωτερική πόρτα εισόδου του Ταμείου, την οποία έσπασαν με κασμά. Η εσωτερική πόρτα ήταν κλειδωμένη, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε, καθώς σκαρφάλωσαν και πέρασαν από το τζάμι. Ανενόχλητοι έψαξαν τα πάντα σε όλους τους χώρους και δεν άφησαν τίποτα όρθιο!
Χθες το πρωί, ο κλητήρας του Δήμου, όταν πήγε στη δουλειά του, άκουσε τον ήχο από τη συσκευή σταθεροποίησης ρεύματος από γραφείο που είχε παραβιαστεί και μαζί με το διαχειριστή του Ταμείου πήγαν στα γραφεία και διαπίστωσαν την παραβίαση. Αμέσως ενημέρωσαν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και το Α.Τ. Φιλιατρών, ενώ έκπληκτοι είδαν παρατημένο στο σημείο και τον κασμά που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να «σπάσουν» την πόρτα…