Σε παρέμβαση με σκοπό τη σωτηρία των φοινικοειδών, που απειλούνται από το κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus ferrugineus) και την παϊσαντίσια (Paysandisia archon), δένδρων τα οποία βρίσκονται σε δενδροστοιχίες, πλατείες και πάρκα, εντός των διοικητικών ορίων του, θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Η καταπολέμηση των παραπάνω εντόμων είναι επιβεβλημένη, χρήζει εξειδικευμένων γνώσεων και έμπειρου στο αντικείμενο προσωπικού.
Ιδιαίτερα η καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού των φοινίκων θεωρείται μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις στη σύγχρονη φυτοπροστασία. Η εξειδικευμένη παρέμβαση θα γίνει με εργολαβία από ιδιώτη γεωτεχνικό.
Αγώνας για να σωθούν οι φοίνικες της Καλαμάτας
Δείτε επίσης.
Ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) «σφυρίζει» Ολυμπιακός-Καλαμάτα
Πριν 94 χρόνια
Αλέξης Χαρίτσης: «Τα κοινωνικά προβλήματα απαιτούν πολιτικές απαντήσεις. Όχι καταστολή»
Προβολή ντοκιμαντέρ “The Pickers” της Elke Sasse με τοπικό ενδιαφέρον
Χαμηλές πτήσεις και φέτος από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια
Γιώργος Λουριδάς: «Μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο, αρκεί να το πιστέψουμε και να έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν»
ΚΠΙΣΝ: Τα Μουσικά Σχολεία ταξιδεύουν στη Βαμβακού Λακωνίας
Βιβλιοπρόταση: «Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι»
Τοπικά 22.10.2026, 22:00
Η Μάνη μίλησε. Το κράτος πότε θα αποφασίσει;
Τοπικά 22.10.2026, 21:00
Δυτική Μάνη: Εντοπίστηκαν πλαστές οικοδομικές άδειες
Τοπικά 22.10.2026, 18:30
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Φόρτωση…



