Αντεπίθεση Κ. Μαργέλη στο ΣΥΡΙΖΑ: «Τότε ήμασταν καλοί και τώρα κακοί;»

Αντεπίθεση Κ. Μαργέλη στο ΣΥΡΙΖΑ: «Τότε ήμασταν καλοί και τώρα κακοί;»

Με αναδρομή στα συγχαρητήρια που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, όταν αντιδρούσε στο πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, και στην επίθεση που του κάνει τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, απάντησε στην ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης ο πρόεδρος των δικηγόρων Κώστας Μαργέλης.
Χθες οι δικηγόροι της Καλαμάτας, για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι, αναρτώντας πανό από την πλευρά εισόδου του κτηρίου στην οδό Αριστομένους και κρατώντας μαύρες σημαίες. Μαζί τους διαμαρτυρήθηκαν συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές.
Επόμενη κινητοποίηση είναι η συνάντηση στην οποία έχει καλέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος όλους τους κλάδους που πλήττονται από τα νέα μέτρα αύριο το πρωί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, όπου επίσημα θα καταθέσει την πρότασή του για κατάληψη στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κατάληψη
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, δήλωσε ότι οι δικηγόροι της Καλαμάτας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, διεκδικούν το δικαίωμα για ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και ορθολογιστικού ασφαλιστικού συστήματος: «Το προσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου στερείται βασικών προϋποθέσεων μια σοβαρής και αξιόπιστης πρότασης, διότι είναι πρωτοφανές ένα προσχέδιο ασφαλιστικού συστήματος να μη συνοδεύεται από μια στοιχειώδη αναλογιστική μελέτη. Είναι πρωτοφανές ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο να γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους δίχως να έχει προηγηθεί κάποιος, έστω και τυπικός, διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς που αφορά. Οι δικηγόροι της Καλαμάτας είμαστε κάθετα αντίθετοι στο προσχέδιο του Ασφαλιστικού, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας με τους συμβολαιογράφους και τους δικαστικούς επιμελητές».
Παράλληλα, υπενθύμισε τη συνάντηση αύριο το πρωί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με τους επιστημονικούς φορείς και τους αυτοαπασχολούμενους της Μεσσηνίας: «Στόχος είναι να πάρουμε αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο προσχέδιο αυτό. Ως Δικηγορικός Σύλλογος θα εισηγηθούμε να γίνει συμβολική κατάληψη των γραφείων των κυβερνητικών βουλευτών, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφισθεί».
 
«Τώρα είμαστε κακοί»
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία κατά της πρότασης των δικηγόρων για κατάληψη των γραφείων των βουλευτών, υποστηρίζοντας πως κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την κίνησή τους αυτή, ο κ. Μαργέλης υπογράμμισε: «Πραγματικά, έμεινα έκπληκτος από το ανοίκειο ύφος της ανακοίνωσης αυτής. Είναι σαφές ότι έχει χαθεί το μέτρο. Είναι σαφές ότι υπάρχει πανικός από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό και το λέω δυνατά προς κάθε κατεύθυνση. Ότι ποτέ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του σε φλέγοντα και επίκαιρα ζητήματα δεν εξυπηρέτησε καμία πολιτική σκοπιμότητα. Μοναδικός γνώμονας στις δράσεις του είναι η αταλάντευτη προσπάθεια για τη διαφύλαξη των αρχών του κράτους δικαίου και δημοκρατίας, προσπαθώντας να είναι δίπλα και συμπαραστάτης των δικαίων των συμπολιτών μας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας διαχρονικά, σε αντίθεση με αρκετούς πολιτικούς φορείς, έχει πάντα ευθεία και σταθερή στάση. Οφείλω να υπενθυμίσω:
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας είναι το μόνο επιστημονικό σωματείο του νομού και από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του πρώτου μνημονίου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έλεγε μπράβο στους δικηγόρους της Καλαμάτας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ήταν το μόνο επιστημονικό σωματείο που βγήκε με σκληρές και δυνατές ανακοινώσεις κατά του δεύτερου μνημονίου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ήταν δίπλα στους δικηγόρους της Καλαμάτας και μας έλεγε μπράβο για τις ενέργειές μας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έδωσε μάχη για το χαράτσι. Πετύχαμε την πρώτη δικαστική απόφαση σε όλη την Ελλάδα για να μη γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης εξαιτίας του χαρατσιού. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έλεγε μπράβο στους δικηγόρους της Καλαμάτας.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και αρχίζει πλέον να επιτίθεται στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας. Τα συμπεράσματα δικά σας». 

Της Βίκυς Βετουλάκη