Αύξηση 28% των αφίξεων το 2016 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας


Με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μεσσηνία η νέα τουριστική περίοδος

Με τους καλύτερους οιωνούς θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η εκτιμώμενη αύξηση των αφίξεων για το 2016, σε σχέση με το 2015, θα αγγίξει το 28%.
Βέβαια, σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση της Μεσσηνίας ως τουριστικού προορισμού παίζει και η δημιουργία και λειτουργία της Costa Navarino. Είναι ενδεικτικό ότι η συνολική αύξηση των διεθνών πτήσεων από το 2010 (πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της) μέχρι και σήμερα θα ξεπεράσει το 218%!
Οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν επιπλέον 25.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, τα άμεσα έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στη Μεσσηνία για το 2016 αναμένεται να είναι 17,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην οικονομία ανέρχεται σε επιπλέον 28,8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον πολλαπλασιαστή εισοδήματος της τουριστικής δραστηριότητας (2,65) του ΚΕΠΕ.
Παράλληλα, εννέα νέες απευθείας πτήσεις και δύο νέες αεροπορικές εταιρείες στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» προσελκύουν ακόμα περισσότερους Ευρωπαίους ταξιδιώτες και βελτιώνουν την προσβασιμότητα στη Μεσσηνία.
Οι νέες πτήσεις ξεκινούν από τον Απρίλιο του 2016 ως εξής:
Η British Airways θα εξυπηρετεί 2 πτήσεις την εβδομάδα με δρομολόγια από Λονδίνο – Heathrow κάθε Πέμπτη και Σάββατο.
Η Vueling θα εξυπηρετεί 1 πτήση από τη Ρώμη – Fiumicino, Ιταλία, κάθε Παρασκευή.
Η Aegean Airlines θα εντάξει φέτος έξι νέες πτήσεις από Μιλάνο (Τρίτη), Κοπεγχάγη (Δευτέρα), Μπίλουντ (Δευτέρα), Παρίσι (Τρίτη), Λυών (Τρίτη) και Νάνδη (Σάββατο).
H τουριστική σεζόν στην Ελλάδα ξεκινά από τη Μεσσηνία, με τις πρώτες πτήσεις της Aegean Airlines από Μόναχο, Ντίσελντορφ και Στοκχόλμη το Φεβρουάριο και λήγει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.
Α.Π.