Δημιουργία αυτοσχέδιων αργαλειών Αγρόκτημα Φοίφα


Αυτό το Σάββατο όσοι βρεθούν στο Αγρόκτημα Φοίφα θα μάθουν να στήνουν το δικό τους αυτοσχέδιο αργαλειό.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Πόσες φορές δε θαυμάσαμε εργοτεχνήματα παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης υφαντικής, πλεγμένα σε αυτό το θαυμαστό αντικείμενο που λέγεται αργαλειός!
Σε πόσα παραμύθια δεν ταξιδέψαμε σαν παιδιά με ήρωες υπομονετικές και μαστόρισσες γυναίκες, που ύφαιναν μέσα από τον αργαλειό τις δικές τους ιστορίες και τις μετέτρεπαν σε έργα τέχνης, για να μπορούμε εμείς οι νεότεροι να τις γνωρίσουμε!
Και αυτό το Σάββατο στο αγρόκτημά μας θα μάθουμε να στήνουμε το δικό μας αυτοσχέδιο αργαλειό, θα μάθουμε βασικές τεχνικές πλέξης και, πάνω από όλα, θα έρθουμε σε επαφή με μια πρακτική, άκρως δημιουργική και τελικά θεραπευτική!
Οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν βασικές τεχνικές πλέξης, αλλά και να δημιουργούν τα δικά τους νήματα για τις υφαντοδημιουργίες τους!
Οι ηλικίες που απευθυνόμαστε είναι από 4 μέχρι 104!
Το αγρόκτημά μας συνεχίζει με ανανεωμένες και πιο σύνθετες ιδέες την πρακτική των μεικτών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους πάνω στη δημιουργική επανάχρηση και στην οικοτεχνία, που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια μέσα από το project rethink.
Χρήσιμο θα ήταν να φέρετε μαζί σας παλιά πουλόβερ ή βαμβακερά φούτερ που δε χρειαζόσαστε, όπως και το δικό σας μεγάλο ψαλίδι που να κόβει.
Για πληροφορίες και εγγραφές δηλώστε συμμετοχή στο event στο F.B  ή καλέστε στο 2721022505, ή στείλτε mail στο farmafifa@gmail.com».