Επιστολή προς το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Καλαμάτας


Κύριοι,
προ ημερών από τον τοπικό Τύπο και τα ΜΜΕ της Καλαμάτας πληροφορηθήκαμε ότι στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της εορτής της πολιούχου της Καλαμάτας, θα γίνουν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού (Μέγαρο Ντροπής) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως αναβλήθηκαν τα εγκαίνια ή όχι, ενώ ο κ. Τσίπρας ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους που ανέβαλε τα επίσημα εγκαίνια της τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα!!! Νομίζω ότι αυτό πρέπει να πράξετε και εσείς, αν τελικά υπάρχει αναβολή των εγκαινίων!
Επίσης, από πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για την αναβολή των εγκαινίων, είναι ότι οι Μεσσήνιοι σταφιδοπαραγωγοί μαύρης σταφίδας θα έδιναν το «παρών» με μαύρες σημαίες στα συγκεκριμένα εγκαίνια, διότι το εργοστάσιο Σταματελάκη – σήμερα Γεωργική Βιομηχανία Α.Ε. – απορροφούσε ολόκληρη την παραγωγή της μαύρης σταφίδας, η οποία από 32.000 τόνους ετήσιας παραγωγής έφτασε πρόσφατα, το 2010, στους 3.200 τόνους και σήμερα σχεδόν τίποτα. Ούτε για κόλλυβα για τα μνημόσυνα δεν υπάρχει μαύρη σταφίδα. Όλη η Μεσσηνία ήταν γεμάτη κούρβουλα παραγωγής μαύρης σταφίδας και σήμερα κανένα. Οι διαμαρτυρίες όλων των παραγωγών είναι έντονες και επιθυμούν να πληροφορηθούν από την Εθνική Κεφαλαίου (Εθνική + Alpha) και εν συνεχεία από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί διεπράχθη αυτή η τρομερή αδικία σε βάρος των παραγωγών, και ο τρόπος που έγινε εις βάρος των ιδιοκτητών του εργοστασίου, που αυτό δε γίνεται ούτε στην Ουγκάντα της Αφρικής.
Μην απορούμε και μη ζητάμε να μάθουμε γιατί ο Νομός Μεσσηνίας και το λιμάνι της πόλης από 3ο από την κεφαλή που ήταν, ήρθε να γίνει ο πάτος του πάτου!
Η απάντηση είναι μία, ότι από την εποχή που εισήλθε η πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην ΚΑΣΚΑΤΕ – Ένωση Συνεταιρισμών – Συνεταιρισμοί τα πάντα χρεοκόπησαν και κρέμασαν πωλητήρια και ενοικιαστήρια.
Υποβάλλω θερμή παράκληση για να πληροφορηθεί ο κόσμος που ανησυχεί μέχρι σήμερα, να μας απαντήσετε ποιος είναι ο κατασκευαστής και ο μελετητής του έργου και ποια μελέτη εφαρμόζεται.
Όπως εγώ σας γνωρίζω πως ο μελετητής και κατασκευαστής του έργου της βιομηχανίας Σταματελάκη ήταν ο διακεκριμένος Γερμανός επιστήμονας μηχανικός Τάχτερ, παγκόσμια φυσιογνωμία όπως ο Τσίλερ. Το ίδιο πρέπει να πράξετε κι εσείς.
Αναμένω απάντηση το ταχύτερο!
Μετά τιμής
Λυκούργος Γαϊτανάρος