Κλείνει ξανά το Καλό Νερό, σήμερα η κρίσιμη συγκέντρωση


Είκοσι δύο μέρες στο μπλόκο του Καλού Νερού δίνουν μαχητικά τον αγώνα για επιβίωση οι αγρότες της Τριφυλίας, με μπροστάρηδες εκείνους από την περιοχή των Γαργαλιάνων.
Είκοσι δύο μέρες ανυποχώρητοι στο αγωνιστικό μετερίζι μέχρι την τελική νίκη, όπως έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει! Μια νίκη που, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι νίκη για τη γη, τις οικογένειες, τη ζωή τους και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία!
Τα χημικά που τους έριξαν οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης ενώ ήταν καθοδόν για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, η τρομοκράτηση και κατασυκοφάντηση του αγώνα τους, δεν τους πτόησαν και παρέμειναν δυνατοί στο μπλόκο, ενισχύοντας μάλιστα τις δυνάμεις τους με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και οχήματα.
«Το μπλόκο του Καλού Νερού Τριφυλίας καταγγέλλει τη βάναυση επίθεση που δέχτηκε με χημικά στο Χαϊδάρι, μαζί με όλους τους Πελοποννήσιους διαδηλωτές, από το μηχανισμό καταστολής της κυβέρνησης. Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος μας είχε ως σκοπό να μας τρομοκρατήσει και να μας εμποδίσει να μπούμε στην Αθήνα και να ενωθούμε με τους άλλους συναδέλφους μας από αλλά μέρη της χώρας. Και ενώ η κυβέρνηση τελικά δεν κατάφερε να μας εμποδίσει ούτε να μας τρομοκρατήσει, καταφεύγει (με την βοήθεια και των ΜΜΕ) στη συκοφαντία, χαρακτηρίζοντάς μας ακροδεξιούς- Χρυσαυγίτες. Το αγροτικό κίνημα διαμορφώνεται με τρόπο δημοκρατικό, μέσα από καθημερινές λαϊκές γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε θα ξεμπερδέψει εύκολα μαζί μας, με τον αυταρχισμό και τη συκοφάντηση του αγώνα μας. Ξέρουμε γιατί αγωνιζόμαστε και ποιους έχουμε απέναντί μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που έχει ως στόχο να μας πετάξει έξω από τα χωράφια μας και να συγκεντρώσει την παραγωγή μας σε λίγα χέρια, αποκτώντας ταυτόχρονα τον έλεγχο της διατροφής του λαού μας. Αυτή η επιδίωξη αποτελεί έγκλημα, όχι μόνο σε βάρος των αγροτών, αλλά και σε βάρος ολοκλήρου του λαού και αυτό το καταλαβαίνουμε. Καταλαβαίνουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την τάξη μας, αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό λαό, γιατί δίχως αγροτική παραγωγή και διατροφική αυτάρκεια, ο λαός μας δε θα επιβιώσει…», ανέφεραν σχετικά, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους.
Οι ίδιοι, με απόφαση ανοιχτής συνέλευσης, είχαν ξεκαθαρίσει ότι απορρίπτουν και αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο διαλόγου, εάν δεν ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα βασικά αιτήματά τους, όπως αποφασίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου σε σύσκεψη 68 Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, καθώς σε κάθε διαφορετική περίπτωση εκτιμούσαν πως ο διάλογος θα ήταν προσχηματικός και χωρίς ουσία.
Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αγρότες – μια συνάντηση από την οποία αποχώρησαν με καταγγελίες η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Πανελλαδική των Μπλόκων –, οι αγρότες της Τριφυλίας κάνουν λόγο για νέες εξαγγελίες – κοροϊδίες της κυβέρνησης προς τους αγρότες και καλούν όλους σε συγκέντρωση – συζήτηση απόψε στις 8.00 στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.
Σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου του Καλού Νερού αναφέρεται: «Καλούμε όλους τους αγρότες και μη του Δήμου Τριφυλίας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων την Τετάρτη 24/2/16 στις 8.00 το βράδυ, για να αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ύστερα από τις νέες εξαγγελίες – κοροϊδίες της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό. Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη».
Σημειώνεται πως χθες ο κόμβος του Καλού Νερού ήταν κλειστός από τις 4.00 έως τις 7.00 το απόγευμα, ενώ για σήμερα η απόφαση της Σ.Ε. είναι να κλείσει από τις 4.00 έως τις 6.30 το απόγευμα.