Παραμένουν στα μπλόκα τους οι Μεσσήνιοι αγρότες- Τα σημεία που θα κλείσουν και σήμερα


Βαθύ ρήγμα επικρατεί πλέον στις τάξεις των αγροτών, καθώς οι μισοί εμφανίζονται έτοιμοι για διάλογο, περιμένοντας πρόσκληση από την κυβέρνηση, ενώ οι άλλοι μισοί δηλώνουν απογοητευμένοι από την κίνηση συναδέλφων τους να καταθέσουν προτάσεις στο μέγαρο Μαξίμου. Ούτως ή άλλως, πάντως, όλοι παραμένουν στα μπλόκα, ώσπου «ο αγώνας μας να δικαιωθεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, σε όποια πλευρά κι αν βρίσκονται.
Στη Μεσσηνία, όπως έγινε γνωστό, σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης οι αγρότες της Τριφυλίας, που βρίσκονται για 17η ημέρα σε κινητοποίηση. Όπως ανακοίνωσαν, το μπλόκο του Καλού Νερού ενισχύεται με 60 επιπλέον οχήματα. Ο κόμβος έκλεισε στις χθες στις 16.00 και θα είναι επ’ αόριστον κλειστός.
Από την πλευρά του, ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και μέχρι τη νίκη. Συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων και το μπλόκο της Νίκαιας. Ο Σύλλογος Μεσσήνης καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Μεσσήνης να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Μετά 22 ημέρες μπλόκο στο Ασπρόχωμα, πήγαμε στην Αθήνα και διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα. Τώρα ακόμα πιο δυνατοί συνεχίζουμε. Διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση και σ’ όλους όσοι με διάφορους τρόπους τη σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε με τα δίκαια αιτήματά μας, όπως τα διαμορφώσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια:
Ζητήσαμε ν’ αποσυρθεί το σχέδιο για το Ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το Φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση.
Για να μη δημιουργούμε πρόβλημα στο φτωχό λαό της Καλαμάτας που θέλει να μετακινηθεί από και προς το νοσοκομείο, αλλά και στα καταστήματα του κόμβου Ασπροχώματος, μετακινούμε το μπλόκο σε νέο σημείο. Καλούμε όλα τα τρακτέρ και τα μηχανήματα να παραταχτούν στον κόμβο Μεσσήνης, όπου τις επόμενες ημέρες θα πορευτούμε προς το νέο μπλόκο.
Η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου θα οργανώσει τις λεπτομέρειες και θα ανακοινώσει το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης τις επόμενες ημέρες».
 
Κλιμάκωση του αγώνα τους και οι αγρότες της Πυλίας
Τη συγκρότηση μπλόκου Πυλίας στο Χανδρινού και την κλιμάκωση του αγώνα τους με νέες μορφές πάλης και αποκλεισμούς κτηρίων αποφάσισαν σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στου Χανδρινού οι αγρότες της Πυλίας.
Η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Ζητάμε από όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στα μπλόκα, να συστρατευτούν μαζί μας τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό τον αγώνα μας. H κυβερνητική προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς δεν πιάνει. Συνεχίζουμε ενωμένοι, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο-λαιμητόμο».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Τα σημεία που θα κλείσουν και σήμερα
Για ακόμα μια ημέρα κλειστές παραμένουν νέα και παλαιά εθνική οδός στον Ισθμό με την κυκλοφορία να γίνεται από το Καλαμάκι.
Το μπλόκο της Νεστάνης σύμφωνα με πληροφορίες θα κλείσει μετά το μεσημέρι.
Τέλος στο Καλό Νερό ο δρόμος θα κλείσει από τις 15:00 και μετά.