Ρεμπέτικο από το ΜΕΘ: Όταν το μπουζούκι… συνάντησε το θέατρο (βίντεο)


Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο ολοκληρώθηκαν (;) το βράδυ της Δευτέρας οι παραστάσεις του έργου του Κώστα Φέρρη «Το ρεμπέτικο μυστήριο», σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα, που ανέβασε το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.
Το ερωτηματικό στην παραπάνω πρόταση δεν μπήκε τυχαία, αφού οι άνθρωποι του ΜΕΘ κατάλαβαν από την ανταπόκριση του κόσμου ότι ο κύκλος αυτής της παράστασης δεν έχει κλείσει, με τους θεατές συνολικά να ξεπερνούν τους 2.000.
Ουσιαστικά δεν είδαμε απλά μια θεατρική παράσταση, αλλά ένα μουσικοθεατρικό έργο, αφού ελάχιστα ήταν τα λεπτά του σχεδόν δίωρου «Ρεμπέτικου» που δε συνοδεύονταν οι διάλογοι των ηθοποιών από τους ήχους του μπουζουκιού, αλλά και τραγουδιών.
Όσο για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του ΜΕΘ, έπρεπε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αφού- εκτός από τα λόγια τους- έπρεπε πολλές φορές να τραγουδήσουν, κάτι που, μάλιστα, ανέδειξε και νέα ταλέντα στο χώρο, όπως μάθαμε.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι μια τέτοια παράσταση αποτέλεσε στοίχημα για τους ανθρώπους που επιλέγουν τις παραστάσεις στο ΜΕΘ, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε ξανανέβει κάτι αντίστοιχο από ομάδα της Καλαμάτας.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΜΕΘ πριν από την έναρξη της παράστασης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους συντελεστές της, αλλά και αυτούς που ήταν εκτός σκηνής, από τους τεχνικούς μέχρι και τους ανθρώπους του Πνευματικού Κέντρου, ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο, αφού με την ανταπόκρισή του, τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν.
Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να αναφέρουμε ξανά τους συντελεστές: Η σκηνοθεσία ήταν της Κλεώνης Φλέσσα, η μουσική διδασκαλία του Στάθη Γυφτάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου και η χορογραφία του Σπύρου Ρουμελιώτη.
Έπαιξαν οι: Αδαμοπούλου Βανέσσα, Αναγνωστοπούλου Λούλα, Βέλλης Λεωνίδας, Βενιζελέα Ολυμπία, Γεωργακοπούλου Ιωάννα, Γιαννακοπούλου Ελένη, Δημόπουλος Δημήτρης, Δουλάμης Λίνος, Δούση Έστερ, Θεοδωρακάκου Μαρία, Θεοδοσόπουλος Πάνος, Κλάδης Παύλος, Κουτσουμπός Κώστας, Λαζάρου Γεωργία, Λαζάρου Μαρία, Λυκούση Μαρία, Μάκαρη Μελιάννα, Μαραμπέα Μαρία, Μαυρέα Άστρη, Μαυροειδής Παναγιώτης, Μπελογιάννη Γωγώ, Μπιτσώνης Βασίλης, Μπούνα Εύη, Μπούνας Αντώνης, Νταλαγιάννη Δέσποινα, Παναγοπούλου Έλενα, Παπαβασιλείου Μύλη, Παπαδόπουλος Γιώργος, Ρουμελιώτης Σπύρος, Σιψά Χρυσούλα, Σπυρακόπουλος Παναγιώτης, Στεφανόπουλος Βασίλης, Τζιωρτζίδη Αναστασία και η μικρή Λυμπεροπούλου Νικολέττα.
Μουσικοί: Πηνελόπη Κοκορογιάννη, Τάκης Καντζιλιέρης, Αθανασακόπουλος Δημήτρης, Βέλλης Λεωνίδας, Δελλής Αντώνης, Καλογερόπουλος Δημήτρης, Μαυροειδής Παναγιώτης, Πυλιώτης Αναστάσιος, Θεοδοσόπουλος Πάνος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι, αν πάνε όλα καλά, η παράσταση θα ξανανέβει το καλοκαίρι, ενώ το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της Κόκκινης Νύχτας, συντελεστές της παράστασης θα τραγουδήσουν, συνοδεία των οργάνων, τα τραγούδια της στην πλατεία 23ης Μαρτίου, από τις 8.00 το βράδυ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση