Σπουδαίες διακρίσεις για τους σπουδαστές μαγειρικής του “ΙΕΚ Ορίζων” στην 3η Εξποτρόφ!

Σπουδαίες διακρίσεις για τους σπουδαστές μαγειρικής του “ΙΕΚ Ορίζων” στην 3η Εξποτρόφ!

Με δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε η αποστολή της Σχολής Μαγειρικής Ορίζων Καλαμάτας από τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας Greek Chef 2016, που διεξήχθη 29, 30 & 31 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της 3ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Εξποτρόφ 2016 και του Chef Club Κρήτης.
Ο διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν απευθύνονταν σε σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Μαγειρικής από όλη τη χώρα που θέλουν μια ευκαιρία για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να προωθήσουν την ελληνική κουζίνα με τον καλύτερο τρόπο.
Χθες το μεσημέρι, στο χώρο του εργαστηρίου της μαγειρικής του ΙΕΚ Ορίζων, οι σπουδαστές της σχολής παρουσίασαν στα τοπικά ΜΜΕ τα πιάτα που διακρίθηκαν, ενώ οι υπεύθυνοι της σχολής μάς μίλησαν γι’ αυτή την επιτυχία.
Αρχικά η Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου, από τη διεύθυνση του «ΙΕΚ Ορίζων», τόνισε ότι είναι όλοι περήφανοι γι’ αυτή την τόσο σημαντική διάκριση των σπουδαστών στο διαγωνισμό της Εξποτρόφ 2016.
«Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της σχολής να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε συνθήκες πίεσης αλλά και ανταγωνισμού», σημείωσε η κα Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας ότι είναι επιθυμητές οι διακρίσεις, αλλά περισσότερο τους ενδιαφέρει οι σπουδαστές να αποκτούν εμπειρία.
Βέβαια, συμπλήρωσε, 4 χρόνια που συμμετέχουν οι σπουδαστές της σχολής σε ανάλογους διαγωνισμούς έχουν πάντα και επιτυχίες, κάτι που τους χαροποιεί ιδιαίτερα.
Κλείνοντας έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια τόσο στην ομάδα μαγειρικής που συμμετείχε στην 3η Εξποτρόφ όσο και στο διευθυντή Κουζίνας της Σχολής, Πάρη Κωστόπουλο, για την καθοδήγησή του.
Από την πλευρά του, ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για τις επιτυχίες των σπουδαστών του, ενώ τόνισε ότι τα πιάτα που ετοιμάστηκαν με 100% μεσσηνιακά προϊόντα εντυπωσίασαν τους κριτές.
Ο αρχιμάγειρας της σχολής ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για τους μελλοντικούς «Σεφ» και πολλές ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον για το ΙΕΚ Ορίζων.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των πιάτων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Η Χρυσάνθη Κουτροπούλου απέσπασε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο, συνδυασμός ελληνικών οσπρίων και χοιρινό κρέας» με το πιάτο «Παραδοσιακό χοιρινό λουκάνικο με κρέμα από ψιλοφάσουλα και αρώματα πορτοκαλιού».
Ο Νικήτας Μπατσικούρας απέσπασε επίσης χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο με Ψάρι» με το πιάτο «Σκορπίνα φριτούρα με ζωμό κακαβιάς, ξινός τραχανάς και σφουγγαράκι παντζαριού».
Ο σπουδαστής Kristo Kotagjini απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Ελληνική Σαλάτα» με το πιάτο «Μανιάτικη σαλάτα με τηγανόψωμο».
Τέλος, οι διαγωνιζόμενοι σπουδαστές Κουτροπούλου Χρυσάνθη, Μπατσικούρας Νικήτας, Kotagjini Kristo, Φουρτούνη Σταυρούλα απέσπασαν χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Ελληνικό Μενού 4 πιάτων», με 1ο πιάτο «Πατζαροσαλάτα με τσιπς σκόρδου», 2ο πιάτο «Γαρίδα Μεσσηνίας σαγανάκι», 3ο πιάτο «Γιουβαρλάκια μπακαλιάρου» και 4ο πιάτο «Τάρτα μανταρίνι»
Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και οι καθηγητές της σχολής, «Σεφ» Πέτρος Βρυώνης και «Τεχνολόγος τροφίμων», Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Του Κώστα Γαζούλη