Στην Αθήνα την Παρασκευή και αγρότες από τη Μεσσηνία! (όλα τα μπλόκα στην Πελοπόννησο)

Στην Αθήνα την Παρασκευή και αγρότες από τη Μεσσηνία! (όλα τα μπλόκα στην Πελοπόννησο)

Επιστρέφει αυτή την ώρα στην Καλαμάτα, αντιπροσωπεία από αγρότες του Ασπροχώματος, που βρέθηκε σήμερα στη Νίκαια της Λάρισας όπου συνεδρίασε το πανελλήνιο συντονιστικό των Αγροτών. Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηγκε οι αγρότες να κλιμακώσουν από αύριο τις κινητοποιήσεις τους, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδικών δικτύων, και κορύφωση την Παρασκευή με κάθοδο αγροτών απ΄ ολόκληρη τη χώρα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Πρόθεση να δώσουν δυναμικό παρών στην Αθήνα έχουν και οι αγρότες της Μεσσηνίας αλλά οριστικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο το πρωί όταν θα συνεδριάσει το συντονιστικό του μπλόκου του Ασπροχώματος ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και για όσα αποφασίστηκαν στη Νίκαια. Επίσης αύριο το πρωί θα αποφασιστούν και οι ώρες κλεισίματος του δρόμου στο Ασπρόχωμα. Στο Καλό Νερό οι αγρότες συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους και αποφάσισαν και αύριο να κλείσουν το δρόμο από τις 3μ.μ. Έως τις 7μ.μ.Την Τρίτη και την Τετάρτη, τα τρακτέρ με Ελληνικές και μαύρες σημαίες και πανό και οι αγρότες θα παραμείνουν στο Μπλόκο στον Κόμβο του Καλού Νερού, αλλά δεν θα κλείσει ο δρόμος λόγω της Παντριφυλιακής Εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά. Την Πέμπτη θα κλείσει ο δρόμος σε ώρες που θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή. Την Παρασκευή, το Μπλόκο θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συντονιστικής των Μπλόκων στην Αθήνα με ισχυρή παρουσία!

Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο τα διόδια της Νεστάνης είναι κλειστά επ’ αόριστον. Από τη στιγμή που έκλεισε ο δρόμος στα διόδια Νεστάνης, οι οδηγοί κινούνταν από την παλαιά εθνική οδό «Τρίπολης – Άργους».
Όμως, οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό, στην είσοδο των μύλων.
Αυτό σημαίνει ότι η μόνη ανοιχτή διαδρομή είναι ο δρόμος Λεβίδι – Κανδήλα – Νεμέα, με είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της Νεμέας. Επίσης η Νέα Εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού είναι μόνιμα κλειστή ενώ για τη Δευτέρα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι ώρες που θα κλείσει στον Ισθμό και η παλιά εθνική οδός.

Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει εκτός Μεσσηνίας καλό θα είναι να επικοινωνεί με τον Μορεά 271 056 2000 και την Ολυμπία Οδό 22960 95555.