Τα 3 μπλόκα στο δρόμο Καλαμάτας- Αθήνας (φωτογραφίες)

Τα 3 μπλόκα στο δρόμο Καλαμάτας- Αθήνας (φωτογραφίες)

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες της Μεσσηνίας 
Πολλοί είναι αυτοί που, ταξιδεύοντας προς ή από Αθήνα, έχουν ξεχάσει τη διαδρομή μέσω του Αχλαδόκαμπου. Μάλιστα, κάποιοι δεν την είχαν ακολουθήσει ποτέ. Πλέον, όμως, έχει αποκτήσει την παλιά της αίγλη, αφού ουσιαστικά αποτελεί μία από τις ελάχιστες- και μάλιστα την πιο ενδεδειγμένη- παρακαμπτήριους, όταν υπάρχει το μπλόκο των αγροτών στη Νεστάνη.
Την παλιά της αίγλη έχει αποκτήσει και η παραλιακή παλαιά εθνική οδός Κορίνθου- Αθήνας εξαιτίας του μπλόκου στον Ισθμό, με τη νέα Ε.Ο. να είναι αποκλεισμένη όλο το 24ωρο, ενώ για κάποιες ώρες κλείνει και η παλαιά.
Ενδεικτικά, χθες το μπλόκο της Νεστάνης είχε κλείσει πλήρως από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 12.00 το βράδυ κάτι που  θα ισχύσει και σήμερα για το συγκεκριμένο σημείο, ενώ αυτό του Ισθμού από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 12.00 το βράδυ.
Τέλος, υπάρχει το μπλόκο στο Ασπρόχωμα, που επίσης είχε κλείσει το δρόμο, αλλά η παράκαμψη είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα παραπάνω.
Πάντως, οι αγρότες του μπλόκου αυτού δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν, ενώ αρκετοί θα βρεθούν και στην Αθήνα την Παρασκευή.
Όσοι λοιπόν θελήσουν να ταξιδέψουν για Αθήνα, να προτιμήσουν ώρες που τα μπλόκα επιτρέπουν τις διελεύσεις, ενώ θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή.
Να σημειωθεί, δε, ότι σοβαρά περιστατικά υγείας περνούν από τα μπλόκα, ενώ όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει εκτός Μεσσηνίας, καλό θα είναι να επικοινωνεί με τον Μορέα, τηλ. 271 056 2000 και την Ολυμπία Οδό, τηλ. 22960 95555.
Π.Μπ.