Την Κυριακή το 1ο Forum Τουρισμού στην Κυπαρισσία


Το 1ο Forum Τουρισμού για την Τριφυλία, με θέμα «Τουριστική συνείδηση και δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής», θα διεξαχθεί την Κυριακή, από τις 10.00 το πρωί, στην Κυπαρισσία, έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων!
Ο τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο ανταγωνιστικό και πιο ελπιδοφόρο τομέα της ελληνικής οικονομίας. Η Τριφυλία μπορεί να είναι τουριστικός προορισμός. Με αυτές τις σκέψεις η Ένωση αποφάσισε τη διοργάνωση του 1ου Forum, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.
Ομιλητές θα είναι: η Έλενα Γκίγκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino, με θέμα «Χαμογελάω γιατί υπάρχει λόγος. Συναισθηματική νοημοσύνη και γλώσσα του σώματος», ο Δημήτριος Πετρόπουλος, καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας, Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα «Συνύπαρξη αγροτικού και τουριστικού προϊόντος», ο Βασίλης Πουλόπουλος, διδάκτωρ μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με θέμα «Τεχνολογία – τουρισμός, το αύριο είναι εδώ», ο Ιωάννης Κριτσωτάκης, διδάκτωρ Εμπορικών Επιστημών και συγγραφέας, με θέμα «Πελάτης: ποιος είναι και πώς θα τον κερδίσω».
Στο 1ο Forum έχουν κληθεί εκπρόσωποι του υπoυργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΣΕΠΕ και όλων των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο του τουρισμού (πρακτορεία τουρισμού, καταστήματα εστίασης, καφέ, συγκοινωνιακά μέσα κ.ά.).
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί μπουφές φιλοξενίας με τοπικές γεύσεις.
«Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του τουρισμού στην Τριφυλία, φιλοδοξούμε την καθιέρωση του forum ως ετήσιου τουριστικού γεγονότος και την προσαρμογή του τριφυλιακού τουριστικού προϊόντος στις νέες προκλήσεις. Σ’ αυτή την προσπάθεια αξίζει να είμαστε όλοι μαζί», σημειώνει σχετικά η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.