Τιμούν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο σήμερα τα Φιλιατρά

Τιμούν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο σήμερα τα Φιλιατρά

Με ευλάβεια αλλά και λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο! Οι θρησκευτικές τελετές ξεκίνησαν χθες, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή Εικόνα του Αγίου. Στις 6.00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, από τον επιχώριο Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, έγινε η υποδοχή των προσκεκλημένων Μητροπολιτών, Σισανίου και Σιατίστης Παύλου και Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος. Σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίζει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και θα ψαλεί δέηση, ενώ τιμές θα αποδώσουν αγήματα. Η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό, όπου θα γίνει η Απόλυση. Στη συνέχεια θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.
Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, μετέβησαν χθες στα Φιλιατρά για τον Εσπερινό. Παράλληλα, επισκέφθηκαν και τους χώρους όπου εκτείνεται η εμποροπανήγυρη.