Mε ρεκόρ συμμετοχών αύριο Κυριακή ο 11ος Μαραθώνιος Μεσσήνης


Περισσότεροι από 1.000 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες θα λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή

Όλα είναι έτοιμα στη Μεσσήνη για να φιλοξενήσει το καθιερωμένο πλέον αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την πόλη, τον 11ο Μαραθώνιο.
Στο πλαίσιο αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης, χθες το πρωί δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, με τη συμμετοχή όλων των διοργανωτών.
Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, που αντικαθιστά στα καθήκοντά του το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ανέφερε τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Δήμος στη διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος, που εκτός από χαρακτήρα μαζικού αθλητισμού, συγκεντρώνει και πρωταθλητές στο αγώνισμα του μαραθωνίου. Επίσης, αναφέρθηκε στην «εξωστρέφεια» που δίνει στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς οι περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία με τα μνημεία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής, και με τη σειρά τους θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη Μεσσήνη.
Κλείνοντας ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους εργαζομένους του Δήμου αλλά και τους εθελοντές, που έδωσαν τα πάντα για την άρτια διοργάνωση του 11ου Μαραθωνίου Δρόμου Μεσσήνης.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τον Αθλητικό Φορέα στο Δήμο Μεσσήνης, Σπύρος Κρασσακόπουλος, υποσχέθηκε ότι ο 11ος Μαραθώνιος Μεσσήνης θα είναι εξίσου επιτυχημένος, και στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη αθλητικών σωματείων στην πόλη της Μεσσήνης που δραστηριοποιούνται στον κλασσικό αθλητισμό. Ευχήθηκε δε, η διοργάνωση του Μαραθωνίου να δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία τέτοιων σωματείων.
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Πουλόπουλος, τόνισε ότι ο «Μαραθώνιος Μεσσήνης», που ξεκίνησε από τους πρώτους στην Ελλάδα (πέραν της κλασσικής διαδρομής) το 2004, είναι πλέον καταξιωμένος, ενώ φημίζεται για τα υψηλά στάνταρ στη διοργάνωση και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. Επισήμανε, επίσης, τη δυναμική που δίνει στη πόλη της Μεσσήνης, αποτελώντας γι’ αυτή την καλύτερη διαφήμιση, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ το Δήμο της Μεσσήνης και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.
Ο Αλέξης Ζάννης, από το Σύλλογο Δρομέων Μεσσηνίας, ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του το Δήμο Μεσσήνης και κάλεσε τον κόσμο όλης της Μεσσηνίας να συμμετάσχει σ’ αυτή την πραγματική αθλητική γιορτή.
Από την πλευρά των διοργανωτών, επίσης, ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης αναφέρθηκε στην ιστορία του Μαραθωνίου της Μεσσήνης, που ξεκίνησε πολύ πριν ακολουθήσουν άλλες δεκάδες πόλεις σ’ όλη τη χώρα. Επίσης, έκανε γνωστό ότι φέτος οι συμμετέχοντες σ’ όλες τις κατηγορίες θα ξεπεράσουν τους 1.000, ενώ περισσότεροι από 200 καταξιωμένοι αθλητές, και όχι μόνο, θα τρέξουν την κλασσική διαδρομή.
Τέλος, έκανε αναφορά στις αλλαγές ως προς την ώρα έναρξης, αλλά και τα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές του κλασσικού μαραθωνίου, που έγιναν με σκοπό την προσέλκυση ακόμα περισσότερων αθλητών, αλλά και την επίτευξη σημαντικών επιδόσεων.
Εκπροσωπώντας το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης αλλά και όλους τους εθελοντικούς φορείς της περιοχής, η Ντίνα Αντωνάκου στάθηκε στο αιώνιο μήνυμα της αγωνιστικότητας και της ψυχικής δοκιμασίας που δίνει ο Μαραθώνιος. Σημείωσε δε, ότι οι εθελοντές θα βρίσκονται σ’ όλη τη διαδρομή για να δίνουν και το κοινωνικό μήνυμα, της εμψύχωσης των αθλητών.
Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου η Αγγελική Αγγελοπούλου από τη «Χαρά του παιδιού» έκανε γνωστό ότι τα μέλη του συλλόγου και τα παιδιά θα τρέξουν στη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων με σκοπό την υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, προσθέτοντας ότι θα λειτουργήσει και κουμπαράς, στον οποίο θα μπορεί να διαθέσει κάποιος όποιο ποσό επιθυμεί για τον ίδιο σκοπό.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 11ου Μαραθωνίου Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων. Στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης κατά τη διάρκεια της παραλαβής του αριθμού συμμετοχής (Σάββατο 9 Απριλίου 2016) και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα (Κυριακή 10 Απριλίου) τοπικοί επιχειρηματίες, παραγωγοί και τυποποιητές θα «συστήσουν» τα προϊόντα τους.
Οι συμμετέχοντες των αγώνων, αλλά και όλοι οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να «γευτούν» υψηλής διατροφικής ποιότητας και αξίας προϊόντα του τόπου.

Πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 9 Απριλίου 2016
Αριθμοδοσία: ώρα 10.00 – 1600 (κεντρική πλατεία Μεσσήνης)
Έκθεση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων: 10.00- 15.00 (κεντρική πλατεία Μεσσήνης)
Τεχνική ενημέρωση για τους αγώνες: 17.00- 18.00 (Δημαρχείο Μεσσήνης) από τον τεχνικό διευθυντή των αγώνων και καθηγητή του Tμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλία Ζαχαρόγιαννη
Pasta party για τους Μαραθωνοδρόμους: 18.00- 20.00 (αίθουσα «Ρόδον» 2ο χλμ. εθνικής οδού Μεσσήνης- Πύλου) – δυνατότητα σταδιακής προσέλευσης.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Κεντρική πλατεία Μεσσήνης

Διεξαγωγή αγώνων:
Δυναμικό Βάδην 42,195 χλμ.- Εκκίνηση 6.00 π.μ.
Μαραθώνιος Δρόμος – Εκκίνηση 7.00 π.μ
Δρόμος 10 χλμ. – Εκκίνηση 9.30 π.μ.
Δρόμος 3 χλμ. – Εκκίνηση 11.00 π.μ.
Γυμναστικές επιδείξεις (Σύλλογος «Χαρά του Παιδιού»): 11.45- 12.00
Τελετή Απονομών: 12.00 – 13.00
Έκθεση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων: 10.00- 15.00
Μετα-αγωνιστικό γεύμα ενεργειακής αποκατάστασης για τους συμμετέχοντες στα δρομικά αγωνίσματα (αθλητές): 12.00- 13.30.

Του Κώστα Γαζούλη