Σταυρούλα Πουλή: Η Καλαματιανή που επανέφερε το παπιγιόν

Σταυρούλα Πουλή: Η Καλαματιανή που επανέφερε το παπιγιόν

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας το παπιγιόν με κάτι πολύ επίσημο, που αρμόζει μόνο σε ιδιαίτερες στυλιστικά περιπτώσεις. Για πολλούς, δε, θεωρείται και κάτι ξεπερασμένο…
Κάποτε βέβαια ίσχυε αυτό, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, από την Καλαμάτα έχει αρχίσει εδώ και καιρό τη δική της προσπάθεια η 28χρονη Σταυρούλα Πουλή, η οποία αποφάσισε να επαναφέρει στο ανδρικό ντύσιμο το παπιγιόν και μέχρι σήμερα δείχνει να τα έχει καταφέρει.
Το ξεκίνημά της ήταν λίγο περίεργο, αφού έφτιαξε το πρώτο της παπιγιόν θέλοντας να βοηθήσει ένα φίλο που αναζητούσε κάτι τέτοιο. Κάπου εκεί η Σταυρούλα «κόλλησε» με τη δημιουργία χειροποίητων παπιγιόν και δημιούργησε το «The Three Wise Monkeys».

Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της για όλα αυτά και σας την παρουσιάζει:

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα ρούχα και συγκεκριμένα με τα αξεσουάρ;
Η αλήθεια είναι ότι από μικρή βρίσκομαι στο χώρο της μόδας, λόγω του επαγγέλματος της μητέρας μου, κάτι που ήταν βασικό κίνητρο για να ασχοληθώ με τα ρούχα και ειδικότερα με τα αξεσουάρ.

-Γιατί ανδρικά;
Την αφορμή έδωσε ένας πολύ καλός φίλος που με προσέγγισε για να τον συμβουλέψω με τι να συνδυάσει ένα συγκεκριμένο ντύσιμο. Ψάχνοντας, λοιπόν, το κατάλληλο παπιγιόν που θα ταίριαζε στο στυλ και την προσωπικότητά του, γεννήθηκε η ιδέα της χειροποίητης δημιουργίας παπιγιόν, προσαρμόζοντας το κάθε σχέδιο στα γούστα και την ιδιοσυγκρασία κάθε άντρα ξεχωριστά. Δεδομένης και της έλλειψης επιλογών σε αντρικά αξεσουάρ, σε μία κοινωνία που ο άντρας ασχολείται με την εμφάνισή του όλο και περισσότερο, άρπαξα την ευκαιρία να προσφέρω αυτή την «πολυτέλεια» στο αγαπημένο μας φύλο.

-Πόσο εύκολο ήταν όλο αυτό το εγχείρημα, ειδικά στην Καλαμάτα;
Το κοινό της Καλαμάτας, όπως και κάθε επαρχίας, αναπόφευκτα είναι πιο συντηρητικό. Δειλά μεν αλλά σταθερά, γιατί ήξερα ακριβώς τι είναι αυτό που θέλω να προσφέρω, έκανα τα βήματά μου, εστιάζοντας στους πιο τολμηρούς, που μπόρεσαν όμως να αναδείξουν το προϊόν μου, όπως ακριβώς έπρεπε για να το αγκαλιάσει ο κόσμος της Καλαμάτας και όχι μόνο. Πράγμα που έγινε με επιτυχία και οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται συνεχώς, ανεξαρτήτως ηλικίας.

-Τι μπορεί να βρει κάποιος σε σένα;
Πέρα από τα υφασμάτινα και ξύλινα παπιγιόν σε ανδρικό και παιδικό μέγεθος, μπορούν να απευθυνθούν σε μένα για γραβάτα, όπως και για μαντηλάκια για το πέτο. Πρόσφατα προστέθηκαν στη συλλογή μου και τα γυναικεία αξεσουάρ, τα οποία αποτελούνται από ξύλινα παπιγιόν σε κολιέ και ξύλινα παπιγιόν σε βραχιολάκια.

-Το παπιγιόν και η γραβάτα παραπέμπουν σε κάτι επίσημο και ειδικά το παπιγιόν, σπάνια το βλέπαμε. Ποια η γνώμη σου για αυτό;
Η άποψη ότι το παπιγιόν και η γραβάτα παραπέμπουν σε επίσημο ένδυμα κατατάσσεται σε παλαιότερες ιδέες. Οι νέες τάσεις της μόδας, το γεγονός ότι το πουκάμισο έγινε καθημερινό και αναπόσπαστο κομμάτι του αντρικού ντυσίματος και μέσα από το Hipster κύμα της μόδας, οδήγησαν στην απομυθοποίηση της επισημότητας του αξεσουάρ αυτού. Έτσι ολοένα και περισσότεροι άντρες, αλλά και γυναίκες, χρησιμοποιούν το παπιγιόν στην καθημερινότητά τους, καταργώντας την επισημότητα. Σε αυτό βοηθάω κι εγώ με το να χρησιμοποιώ διαφορετικής ποιότητας υφάσματα, ανάλογα με τη χρησιμότητα του παπιγιόν και, φυσικά, τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

-Πώς φτιάχνεται ένα παπιγιόν ή μια γραβάτα;
Η διαδικασία δημιουργίας ενός μοναδικού χειροποίητου παπιγιόν, αλλά και γραβάτας, απαιτεί αφοσίωση, δημιουργικότητα και πειθαρχία. Κάθε δημιούργημα είναι μοναδικό και αναζητεί τον επόμενο κάτοχό του.

-Ποια τα σχέδιά σου;
Αυτή τη στιγμή έχω προσθέσει στην καλοκαιρινή συλλογή κάποια καινούργια σχέδια και σε ύφασμα και σε ξύλο. Παράλληλα, έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία της χειμερινής collection.

-Πού μπορεί να σε βρει κάποιος;
Κυρίως λειτουργώ μέσω της σελίδας μου στο facebook, The Three Wise Monkeys, όπου μπορεί κανείς να δει όλα τα σχέδια που υπάρχουν και με ένα απλό μήνυμα να πραγματοποιήσει την παραγγελία του. Φυσικά, όλα τα προϊόντα αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα! Για την Καλαμάτα, ωστόσο, βρίσκομαι προσωρινά στο κατάστημα της μητέρας μου στην οδό Μακεδονίας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση