Φοιτητικές εκλογές 2016 στην Καλαμάτα- Τα αποτελέσματα


Κέρδισαν ΠΑΣΠ και αποχή για ακόμα μια χρονιά… 
Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και «ξεθωριάζει» ο παλμός που είχαν κάποτε οι φοιτητικές εκλογές και στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Καλαμάτας.
Το φαινόμενο της αποχής παρατηρήθηκε στα περισσότερα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και δείχνει την απαξίωση των φοιτητών στο θεσμό.
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου οι εκλογές ξεκίνησαν με καθυστέρηση 40 λεπτών, δηλαδή στις 8.40 και ολοκληρώθηκαν 12 ώρες μετά.

Στη μεν Φιλολογία υποψήφια παράταξη ήταν μόνο αυτή της ΠΑΣΠ, η οποία, όπως είναι λογικό, επικράτησε, καταλαμβάνοντας τις 7 έδρες, αφού κατέβηκε χωρίς αντίπαλο ουσιαστικά. Τελικά ψήφισαν 76 φοιτητές.


Στο δε Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών υπήρχαν τα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ. Συνολικά ψήφισαν 139, με την ΠΑΣΠ να κερδίζει 5 έδρες (83 ψήφοι) και τη ΔΑΠ 2 (41 ψήφοι) 
 

ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στήθηκαν τρεις κάλπες, μία για κάθε Σχολή.

Στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής υποψήφιες ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.30 το πρωί και έκλεισαν στις 7.30 το απόγευμα.
Συνολικά ψήφισαν 228 άτομα, από τα οποία 96 ΠΑΣΠ, 88 ΔΑΠ και 38 ΠΚΣ με τις έδρες να καταλήγουν σε 3-3-1 αντίστοιχα.


Στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ και οι κάλπες άνοιξαν στις 8.10 και έκλεισαν 12 ώρες μετά.
Συνολικά ψήφισαν 323 άτομα, από τα οποία 170 ΠΑΣΠ, 86 ΔΑΠ και 41 ΠΚΣ με τις έδρες να καταλήγουν σε 4-2-1 αντίστοιχα


Τέλος, στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ειδικότερα στο Τμήμα Λογοθεραπείας, υποψήφιες παρατάξεις ήταν η ΠΑΣΠ και η ΠΚΣ.
Ωστόσο, λόγω του μικρού αριθμού φοιτητών οι κάλπες άνοιξαν για λιγότερες ώρες και συγκεκριμένα από τη 1.00 μετά το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.
Οι φοιτητές που ψήφισαν ήταν μόλις 26 και οι ψήφοι μοιράστηκαν ως εξής: ΠΑΣΠ 24 (7 έδρες), ΠΚΣ 2.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση