Στόχος η ένταξη του Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αρχαίας Μεσσήνης στο Erasmus+


 
Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ένταξη του Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αρχαίας Μεσσήνης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Erasmus+ κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η γραμματέας Γεωργία Παναγοπούλου.
Η κα Παναγοπούλου ανέλυσε διεξοδικά την πρόταση του Δήμου Μεσσήνης, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει σύμπραξη με ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα (από Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία κ.α.), αλλά και το Δήμο της Μεσσίνα της Ιταλίας, ενώ στόχος είναι η επέκταση  του Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια αυτή η πρόταση και έδωσε τα συγχαρητήριά του στην κα Παναγοπούλου και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εργάζονται πάνω σε αυτό. Παράλληλα, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να μην εγκαταλείψει και την προσπάθεια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δια βίου Μάθησης», καθώς το ένα δεν αναιρεί το άλλο, κι έτσι θα επιτευχθεί η «γιγάντωση» του Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που βοηθά τα μέγιστα στην εξωστρέφεια της περιοχής και την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Από την πλευρά του, και ο δήμαρχος Μεσσήνης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται γι’ αυτή την πρόταση, που εύχεται να έχει θετική κατάληξη, ενώ τόνισε, επίσης, ότι σε πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό, αρμόδιο για ζητήματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, του υποσχέθηκε βοήθεια για το Φεστιβάλ Νεανικού Αρχαίου Δράματος της Μεσσήνης.
Τα συγχαρητήριά του έδωσε και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ κλείνοντας τη συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, υπογράμμισε ότι είναι πολύ θετική εξέλιξη αυτή η πρόταση, με τη σύμπραξη μάλιστα ξένων πανεπιστημίων, καθώς και η κριτική που ο ίδιος άσκησε το προηγούμενο διάστημα, για τη φετινή διοργάνωση, είχε ως στόχο αυτό που θα επιτευχθεί με την ένταξη του Φεστιβάλ στο Erasmus+. Το Φεστιβάλ θα αποκτήσει ξανά την εξωστρέφεια που του αρμόζει και τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ψηφίστηκε ομόφωνα.

του Κώστα Γαζούλη