Επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, απεργία οι νοσοκομειακοί


Επίσχεση εργασίας ξεκινούν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Αυτό για τους ασφαλισμένους μεταφράζεται σε ιατρική επίσκεψη με κανονική αμοιβή στους γιατρούς -και όχι την αμοιβή που προβλέπεται βάσει του ΕΟΠΥΥ- και στη συνέχεια υποβολή των αποδείξεων στις υπηρεσίες του Οργανισμού για την είσπραξη του ποσού που πλήρωσαν.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ είχε προγραμματίσει επίσχεση υπηρεσιών από την περασμένη εβδομάδα και τη μετέθεσε για λίγες ημέρες ως ένδειξη καλής θέλησης των γιατρών απέναντι στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Οργανισμού ότι θα τους καταβάλει τα οφειλόμενα των τελευταίων πέντε μηνών. Ωστόσο, η προθεσμία που έδωσαν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ, σήμερα με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.