Χωρίς «παρατράγουδα» ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)

Χωρίς «παρατράγουδα» ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)

Ομιλία Μιχαλολιάκου στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης – Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στην κεντρική πλατεία

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγα λεπτά , ευτυχώς χωρίς παρατράγουδα, οι δυο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας, που είχαν «ηλεκτρίσει» την ατμόσφαιρα το βράδυ της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, στο μνημείο «Εθνικής Αντιστάσεως» …πίσω από το Δημαρχείο, πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση και  ομιλία, ο Γενικός Γραμματέας της  Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Λίγα μέτρα πιο μακριά στην Κεντρική Πλατεία μέλη της Αντιφασιστικής κίνησης Καλαμάτας πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση και στη συνέχεια έκαναν πορεία από την οδό Αριστομένους στην οδό Φραντζή και τη Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Καθώς έφτασαν στο πάνω μέρος της πλατείας, τους σταμάτησαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκείνη την ώρα έκαναν την εμφάνισή τους και περίπου 20 μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά χάρις τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, οι δυο ομάδες αρκέστηκαν σε ανταλλαγή συνθημάτων και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αργότερα τα πλήθη και από τις δυο συγκεντρώσεις διαλύθηκαν, κάτω από τα διακριτική παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Λίγο πριν τις 10 αποχώρησε από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Εκτός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής , το παρών έδωσαν στην Καλαμάτα ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος , ο Γιάννης Λαγός καθώς και αρκετοί ακόμα βουλευτές από άλλες περιφέρειες της χώρας. 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας