Την Τρίτη η απόφαση για τη διακίνηση ηρωίνης από τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα


Ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι η ακροαματική διαδικασία της δίκης των 16 κατηγορούμενων για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και κυρίως ηρωίνης, από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας η απόφαση θα εκδοθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας το πρωί της προσεχούς Τρίτης.
 
Η δεύτερη οικογένεια
Χθες η διαδικασία συνεχίσθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Απρίλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και είχαν συλληφθεί δύο οικογένειες. Η υπόθεση της πρώτης εκδικάσθηκε πριν από περίπου 1,5 μήνα και οι βασικοί τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε αρκετά χρόνια κάθειρξης για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών. Τώρα ολοκληρώνεται η δίκη της δεύτερης.
Στο εδώλιο κάθονται τρία αδέλφια τσιγγάνοι, οι γυναίκες δύο εξ αυτών που είναι αδελφές, οι γονείς τους, ο αδελφός της μητέρας τους, ο οποίος κατηγορείται ότι τους προμήθευε με τις ποσότητες ηρωίνης και χασίς που διακινούσαν, μια 40χρονη που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Καλαμάτα και επτά τοξικομανείς που κατηγορούνται ότι αγόραζαν από τους κατηγορούμενους τσιγγάνους ναρκωτικά και τα πωλούσαν για να εξασφαλίσουν τη δική τους δόση.
 
Ισχυρισμοί
Για τα δύο αδέλφια τσιγγάνους, που είναι και οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, οι δικηγόροι ζήτησαν να αντιμετωπισθούν ως τοξικομανείς που, στο πλαίσιο εξασφάλισης της δόσης τους, διακίνησαν την όποια ποσότητα ναρκωτικών. Επίσης, ζήτησαν την αθώωση των γυναικών, υποστηρίζοντας πως όποια πράξη έκαναν, ήταν στο πλαίσιο της συζυγικής σχέσης και της υπακοής στους συζύγους τους, ενώ ζητήθηκε η αθώωση του τρίτου αδελφού, με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει εμπλακεί σε καμία συνομιλία από αυτές που καταγράφηκαν από την Αστυνομία και δεν είναι αυτός που αναφέρεται από τα άλλα δύο αδέλφια με υποκοριστικό.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από εγκληματική οργάνωση σε σύσταση συμμορίας για τους βασικούς κατηγορούμενους και την ενοχή ανά περίπτωση των κατηγορουμένων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Της Βίκυς Βετουλάκη