Άμεση η ανάγκη δημιουργίας «Φορέα Διαχείρισης» στο Πολυλίμνιο, σύμφωνα με το Δήμαρχο Μεσσήνης


«Βολές» από την αντιπολίτευση
για την αντιμετώπιση του δυστυχήματος
 
 
Εκφράζοντας την οδύνη και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς τους οικείους της 24χρονης που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της στο Πολυλίμνιο, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
O δήμαρχος επισήμανε ότι βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά του τραγικού δυστυχήματος στο σημείο και έζησε όλη την τραγωδία. Επανέλαβε δε ότι ο χώρος ανήκει στο Δημόσιο και ο Δήμος Μεσσήνης δεν μπορεί να παρέμβει, προσθέτοντας ότι είναι άμεση ανάγκη η δημιουργία ενός «Φορέα Διαχείρισης» του Πολυλιμνίου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ανάλογων ατυχημάτων, αλλά και να προστατευτεί και αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο «φυσικός θησαυρός» της περιοχής. Κλείνοντας, έκανε γνωστό ότι έστειλε έγγραφο την επόμενη μέρα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, εισαγγελέα, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχείο και Περιφέρεια, αλλά μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα.
O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, άφησε «αιχμές» για τον τρόπο που ο Δήμος Μεσσήνης διαχειρίστηκε το δυστύχημα, καθώς και για τις δηλώσεις που έκανε, αμέσως μετά, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και τις οποίες χαρακτήρισε ατυχέστατες.
Εξέφρασε κι αυτός με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του για τον τόσο άδικο χαμό της νεαρής κοπέλας, ενώ ευχήθηκε και ταχεία ανάρρωση στην 25χρονη Μεσσήνια που τραυματίστηκε σοβαρά.
Στη συνέχεια ο κ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, καθώς τόσο καιρό ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκαναν και έλεγαν τα «πάντα» για το Πολυλίμνιο, και με το που έγινε το δυστύχημα απαρνήθηκαν τα «πάντα», συμπλήρωσε. Επίσης, υπενθύμισε παλαιότερες αναφορές στο Δ.Σ. Μεσσήνης από τη Δημοτική Αρχή για το Πολυλίμνιο, καθώς και τις πρόσφατες κατολισθήσεις, οι οποίες και είχαν απασχολήσει το Σώμα τον περασμένο Φεβρουάριο. Κλείνοντας τόνισε ότι ο Δήμος δεν πρέπει να αφήσει στην «τύχη» του το Πολυλίμνιο, καθώς αποτελεί «στολίδι» για ολόκληρη τη Μεσσήνη. Στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των ενεργειών για να αναδειχθεί περισσότερο και να εξυπηρετεί τους επισκέπτες με ασφάλεια.
Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Αναστασόπουλου, και ειδικά για το θέμα με τις κατολισθήσεις τον περασμένο Φεβρουάριο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ξαρχάκος ενημέρωσε το Σώμα ότι όντως την επόμενη μέρα πήγε στο Πολυλίμνιο μαζί τον πρόεδρο της Χαραυγής, αλλά καθώς το περπάτησαν είδαν ότι όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. Μεσσήνης δεν ευσταθούσαν και δε βρήκαν κατολίσθηση. Μάλιστα, ως μάρτυρα είπε ότι έχει και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.
Και από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης άφησε αιχμές για το χειρισμό της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν τόσο καιρό το διαφημίζουμε, φτιάχνουμε αναψυκτήριο κ.ο.κ… τότε έχουμε και εμείς μια μικρή γωνία στις ευθύνες, έστω και γιατί δεν ενημερώσαμε τους αρμοδίους».
Συμφώνησε επίσης, με την πρόταση του δημάρχου για δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης, ενώ τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθούν πιο εμφανείς προειδοποιητικές πινακίδες.
Κλείνοντας τη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, σχολίασε ότι όλοι στην Ελλάδα συγκινούνται αφού γίνει το κακό…
 
Του Κώστα Γαζούλη