Μικροένταση και αναβολή συζήτησης για Καλαμάτα – Ριζόμυλο & φιλοξενία προσφύγων


Λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ, και ύστερα από περίπου 4 ώρες συνεδρίασης, έφθασε η ώρα να συζητηθούν τα δύο «φλέγοντα» θέματα του Δήμου Μεσσήνης που ήταν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσαν στο δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος και τη φιλοξενία μεταναστών.
Από νωρίς σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε σχολιάσει ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με προχειρότητα αυτά τα δύο σπουδαία θέματα, βάζοντάς τα ως «σπόντα» και τελευταία σ’ ένα Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να φέρει καθένα απ’ αυτά σε μία και μοναδική συνεδρίαση, κι αφού έχουν κληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς.
Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι πετάει την «μπάλα στην εξέδρα», κι ενώ εδώ και μήνες ζητά τη συζήτηση αυτών των θεμάτων, τώρα που έρχονται αρνείται να συζητήσει. Απαντώντας ο Στάθης Αναστασόπουλος, του υπενθύμισε ότι είχαν ζητήσει αυτά τα θέματα να έρθουν ως μοναδικά προς συζήτηση και με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ώστε όλοι να γνωρίζουν τις προθέσεις της. Αντ’ αυτού, επέλεξε να τα βάλει μόνο για εντυπώσεις, ως τελευταία μάλιστα θέματα, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση.
Σημείωσε, δε, την απόφαση της παράταξής του, να αποχωρήσει αν συζητηθούν αυτά τα θέματα. Μικροένταση σημειώθηκε και μεταξύ του Γιώργου Τσώνη και του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, με το δεύτερο να καλεί το δήμαρχο να πει ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
Τελικά, κι αφού η ώρα είχε περάσει, το Σώμα αποφάσισε την αναβολή συζήτησης αυτών των δυο θεμάτων για επόμενη συνεδρίαση, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Κ. Γαζ.