Οκτώ ματς για τη β΄ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας


Πρεμιέρα σήμερα στο Κύπελλο Μεσσηνίας, καθώς διεξάγονται οκτώ ματς, στο πλαίσιο της β΄ φάσης. Πρέπει  δε ν’ αναφέρουμε ότι  οι αγώνες είναι διπλοί και στη γ΄ φάση έχουν περάσει ήδη ο Δωριέας Δωρίου και ο Παπαφλέσσας Χώρας (στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση).
Στην εφετινή διοργάνωση δεν λαμβάνει μέρος ο Τσικλητήρας Πύλου
(με δύο σερί κατακτήσεις Κυπέλλου) καθώς ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία (βέβαια θα συμμετάσχει και στο Κύπελλο Γ΄ Εθνικής).
Να επιστρέψουμε στο σημερινό πρόγραμμα και να πούμε ότι θεσμός του Κυπέλλου
πάντα «κρύβει» εκπλήξεις και από τη στιγμή που οι ομάδες είναι ακόμη ανέτοιμες, θα περιμένουμε και πολλά γκολ.
Στο πρόγραμμα τώρα ξεχωρίζουν οι συναντήσεις Αναγέννησης Παραλίας – Απόλλωνα Καλαμάτας, Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας – Πανθουριακού, που τίθενται αντιμέτωπες ομάδες Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Ακόμη, η Ομόνοια «κοντράρεται» με τον Ηρακλή Καλαμάτας, η Εράνη φιλιατρών φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ο Αστέρας Αρφαρών αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ασπροχώματος, ο ΑΟ Φαραί «συγκρούεται» με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο Ολυμπιακός Ανάληψης περιμένει τον Χανδριναϊκό, ενώ ο Νέος Άρις υποδέχεται τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
 
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας η Ομόνοια. Ο τεχνικό Σωτήρης Δημάκης και οι συνεργάτες του Μιχάλης Παυλάκης, Παναγιώτης Παπατζίκης, δύσκολα θα έχουν  στη διάθεσή τους τους Παναγιώτη Παπαδέα, Επαμεινώνδα Καστριτσέα και Παναγιώτη Δημητρίου (για διάφορους λόγους).
Στους «κυανόλευκους» τώρα, ο προπονητής Πέτρος Χιώτης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του έμπειρου αμυντικού Γιώργου Γεωργακόπουλου (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Ο Ηρακλής Καλαμάτας θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες του για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμάτας η Αναγέννηση Παραλίας στη νέα της έδρα το Δημοτικό Στάδιο Παραλίας. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας, ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους θέλουν νίκη με σκορ πρόκρισης. Η «Μπάρτσα» εκτός από το πρωτάθλημα θέλει καλή πορεία και στο Κύπελλο Μεσσηνίας.
Στους «μαυρόασπρους» τώρα ο τεχνικός Τζίμης Ανασταστασόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Δημήτρη Πανταζή, Δημήτρη Τσουλάκου, Θανάση Κλουβάτου (για διάφορους λόγους). Ο Απόλλων θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.
 
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΘΟΥΡΙΑ
Με τους Κώστα Στυλιανόπουλο και Βασίλη Μπλέτσα στον πάγκο  (αντικατέστησαν τον Κώστα Λαμπρόπουλο που παραιτήθηκε την Παρακευή το βράδυ), υποδέχεται τον Πανθουριακό ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας. Νοκ άουτ για την τριφυλιακή ομάδα είναι οι Νίκος Γιαννόπουλος και Θεολόγης Στρατής (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Ο Μιλτιάδης θέλει νίκη με καλή εμφάνιση.
Στον Πανθουριακό τώρα, ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Φραγκίσκος Κεράνης δεν θα έχουν στη διάθεση τους τους Βασίλη Βασιλόπουλο και Θέμη Καράμπελα (για διάφορους λόγους), Σπύρο Δασκαλάκη, Μιχάλη Μιγκάκη.
 
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ. – ΠΕΤΑΛΙΔΙ
Με νίκη θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Μεσσηνίας, ένα θεσμό που έχει μεγάλη παράδοση, η Εράνη Φιλιατρών, που φιλοξενεί σήμερα τον Απόλλωνα Πεταλιδίου. Ο προπονητής Νίκος Φρούσσος και ο συνεργάτης του, Κώστας Λυμπερόπουλος προβληματίζονται για τη συμμετοχή ορισμένων ποδοσφαιριστών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Χωρίς άγχος θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Πεταλιδίου που βλέπει το ματς ως ένα δυνατό φιλικό προετοιμασίας.
Ο νέος τεχνικός Αλέκος Τσατάς θα στερηθεί  αρκετά βασικά στελέχη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
 
ΑΝΑΛΗΨΗ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ
Νίκη με σκορ πρόκρισης θα επιδιώξει στο σημερινό αγώνα με τον Χανδριναϊκό ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» της Ανάληψης Δημήτρης Αναστασόπουλος ενδέχεται να μην έχει στη διάθεσή του ορισμένους ποδοσφαιριστές (κυρίως για επαγγελματικούς λόγους).
Ένα θετικό αποτέλεσμα  θα «κυνηγήσει» ο Χανδριναϊκός, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για πρόκριση στη γ΄ φάση. Ο τεχνικός του Χανδριναϊκού, Δημήτρης Μάλαμας μετά και την απόκτηση των Σωτήρη Παυλέα, Νίκου Μητρόπουλου έχει πλέον περισσότερες λύσεις για τις υποχρεώσεις της νέας  σεζόν.
 
ΑΡΦΑΡΑ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Ασπροχώματος ο Αστέρας Αρφαρών, που πάντως δίνει μεγαλύτερη προσοχή στο πρωτάθλημα της  Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Ο τεχνικός Γιώργος Γκέγκας, ενδέχεται να μην έχει στη διάθεσή του ορισμένους νεοαποκτηθέντες λόγω δελτίων.
Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η ομάδα του Ασπροχώματος. Ο προπονητής  Βαγγέλης Σκουρλέτης δεν μπορεί να υπο9λογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Αντώνη Φίλιου, Παναγιώτη Τσίρμπα, Παναγιώτη Παπανικολόπουλου, Εράλ Μουράτι, Χρήστου Ντάση, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου (για διάφορους λόγους).
 
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.
Χωρίς άγχος φιλοξενεί τον Ολυμπιακό  Καλαμάτας ο Νέος Άρις και θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Ο προπονητής Γιάννης Ζαπρόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Με στόχο το διπλό θ’ αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» βάζοντας έτσι βάσεις πρόκρισης. Ο τεχνικός Λάκης Σπάλλας αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
 
 
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ.
«Κομπλέ» θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα Καλαμάτας ο ΑΟ Φαραί, καθώς ο τεχνικό Νίκος Γεωργακλής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους». Ο ΑΟ Φαραί βλέπει μόνο νίκη. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θ’ αγωνιστεί ο Αίαντας Καλαμάτας και ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος με τους ποδοσφαιριστές του θέλουν αξιόλογη  εμφάνιση και ό,τι βγει.
 
Οι διαιτητές των πρώτων αγώνων της β΄φάσης
Αναλυτικά οι πρώτες συναντήσεις της β΄ φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα  – 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Ηρακλής Καλαμάτας: Στ. Λάμιας, Σ. Αθανασοπούλου, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας
Αναγέννηση Παραλίας – Απόλλων Καλαμάτας: Δ. Πλακογιάννης. Χ. Τσοπανάκης, Β. Βρυώνης
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Πανθουριακός: Δ. Νίκας, Ηλ. Ρέκκας, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Απόλλων Πεταλιδίου: Ν. Τουρλομούσης, Απ. Καυκάς, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Χανδριναϊκός: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Αν. Τσουκάλη, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Ασπροχώματος: Ν. Γκούμας, Στ. Παλλαδινός, Ηλ. Ρηγόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Π. Σερεμέτης, Ε. Μπασιλάρης, Δ. Τάγαρης
Ώρα 7.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Αίαντας Καλαμάτας: Ηλ. Αλεξέας, Ν. Τσίρμπας, Δ. Ταβουλαρέας
 
Κυριακή 28 Αυγούστου – 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Μεσσηνιακός: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Β. Βρυώνης, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΟ Σπερχογείας: Δ. Γιαννόπουλος, Ηλ. Ρέκκας, Ευστ. Ζαρακοβίτης
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΕ Αβίας: Ηλ. Σκόρδος, Αν. Τσουκάλη, Δ. Σταύρου
Δημοτικό Στάδιο  Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης  – Εθνικός Μελιγαλά: Δ. Πλακογιάννης, Σ. Αθανασοπούλου, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Καλαμάτα: Γ. Μπλάνας, Στ. Λάμιας, Π. Σερεμέτης
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Αστέρας Μικρομάνης: Ν. Γκούμας, Αρ. Κυριόπουλος, Δ. Τσακόπουλος.