Περιορισμός στην κατανάλωση νερού σε Αίπεια και Πεταλίδι λόγω λειψυδρίας


Σύμφωνα  με   την υπ’ αριθμ.73/2016 Α.Δ.Σ.  της  ΔΕΥΑΜ αποφασίστηκε η επιβολή  περιοριστικών μέτρων στις Δ.Ε. Αίπειας και Πεταλιδίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν  τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης .
Η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. είχε από νωρίς επισημάνει το επερχόμενο σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της  αλλαγής κλιματικών συνθηκών και της υπερκατανάλωσης. Η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. τονίζεται ότι παρέχει νερό μόνο για ύδρευση. Η άρδευση καλλιεργειών ,το πότισμα δένδρων ή κηπευτικών , το πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών κ.λ.π στερεί πολύτιμο νερό υδροδότησης από τους δημότες. Είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο να εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας σε ορισμένους κατοίκους, ενώ άλλοι να ποτίζουν κήπους και καλλιέργειες.
 
Πιο  συγκεκριμένα  η  απόφαση  προβλέπει:
 
 
A) Σφράγιση παροχών κατά προτεραιότητα σε δενδρώδεις καλλιέργειες (ελιές, συκιές κ.α.) στις Δ.Ε. Αίπειας και Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης μέχρι την αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης.
          Β)Τμηματικές τρίωρες διακοπές ανάλογα με την εξέλιξη του προβλήματος στις Δ.Ε. Αίπειας και Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης.
Η επιβολή των πιο πάνω περιοριστικών μέτρων θα διαρκέσει  μέχρι την αποκατάσταση της υδροδότησης των συγκεκριμένων Δημοτικών Ενοτήτων.